Menu
A+ A A-

Συνδυάζοντας σαρακοστιανό γλέντι και δεντροφύτευση οι Δήμοι Αμαρουσίου και Πεντέλης

PHOTO spap koulouma 2013 5
 
Συνδυάζοντας σαρακοστιανό γλέντι και δεντροφύτευση γιόρτασαν τα Κούλουμα χιλιάδες κόσμου στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Σ.Π.Α.Π, οι Δήμοι Αμαρουσίου και Πεντέλης και ο ΣΚΑΪ στο Πεντελικό όρος
 
 
Χιλιάδες κόσμου κάθε ηλικίας ανηφόρισε στην Πεντέλη και γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) από κοινού με το Δήμο Αμαρουσίου, το Δήμο Πεντέλης και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Τιμώντας το πατροπαράδοτο «πέταγμα» του χαρταετού αλλά και τα ποικίλα σαρακοστιανά εδέσματα, μικροί και μεγάλοι, προσέφεραν, επίσης, χείρα βοηθείας συμμετέχοντας, παράλληλα, στη 2η δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π για το 2013 που διοργανώθηκε δίνοντας περιβαλλοντική νότα στη γιορτή.
 
Από νωρίς το πρωί οικογένειες και μεμονωμένοι συμπολίτες μας από τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π αλλά και ευρύτερα από την Αττική, φορώντας τη γιορτινή τους διάθεση, άρχισαν να ανεβαίνουν στο βουνό, επιδόθηκαν στο πέταγμα του χαρταετού γεμίζοντας με χρώμα τον Πεντελικό ουρανό, και με τις τσάπες ανά χείρας ανηφόρισαν στις γύρω πλαγιές δεντροφυτεύοντας περισσότερα από 3.500 δενδρύλλια.
Share

Θριαμβος Πατουλη στο Μαρουσι

Όρθιοι και με παρατεταμμένο χειροκρότημα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου υποδέχτηκαν το νικητή των Δημοτικών Εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, ο οποίος επανεξελέγη με το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε ποτέ Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο στο Μαρούσι.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου οι εργαζόμενοι συνεχάρησαν τον κ. Πατούλη για την πανηγυρική επανεκλογή του, δίνοντας τις θερμότατες ευχές τους για καλή επιτυχία στο έργο του και στα επόμενα χρόνια. Ο κ. Πατούλης, εν μέσω δυνατού χειροκροτήματος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους δήλωσε: « Δεν είμαστε μόνο μία μεγάλη οικογένεια, είμαστε μία συμπαγής οικογένεια, που λέγεται Δήμος Αμαρουσίου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, όχι μόνο γιατί μας δώσατε τη δυνατότητα να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως, γιατί όλοι βάλατε «πλάτη» για την πόλη και αυτό εκτιμήθηκε από τους πολίτες. Και σας υπόσχομαι ότι αυτή την εκτίμηση που έχουν οι πολίτες στο Δήμο μας, σε εσάς, σε όλους μας, ποτέ δεν θα την προδώσω. Είμαστε ως μια γροθιά ενωμένοι. Δεν μας χωρίζει τίποτα.»

«Είμαστε υποχρεωμένοι - πρόσθεσε ο κ. Δήμαρχος - να πάμε την πόλη μας μπροστά. Αυτό που ζητήσαμε από τους πολίτες και από εσάς όλους είναι ότι θέλαμε μία καθαρή νίκη, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά αυτή η νίκη είναι η δύναμή μας. Με αυτή τη νίκη θα απαιτήσουμε να πάρουμε αυτά που μας χρωστά η κεντρική εξουσία από τα προηγούμενα χρόνια. Και είναι σίγουρο ότι από το Μαρούσι δεν θα πάρει κανείς τίποτα. Θα διεκδικήσουμε να πάρουμε όλα όσα μας χρωστούν μέχρι τελευταίο ευρώ.» Αυτό το όμορφο «ταξίδι» που έχουμε ξεκινήσει τουλάχιστον εγώ προσωπικά - σημείωσε ο κ. Δήμαρχος- δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Δεν θα ξεχάσω ότι το Μαρούσι το πήραμε όταν κάποια στιγμή είχε «σκύψει το κεφάλι», το ανορθώσαμε και αυτή την τετραετία θα το πάμε ψηλά , ώστε να γίνει πρότυπη πόλη στην Αττική. Αυτό αξίζει στο Μαρούσι.»

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε όλους τους στενούς του συνεργάτες , Διοικητικούς και Πολιτικούς Προϊσταμένους για την πολύ καλή συνεργασία και τη σημαντική τους προσπάθεια, ώστε ο Δήμος Αμαρουσίου να αντιμετωπίσει τα συσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος, καθώς και τους εργαζόμενους για την υπομονή και την κατανόηση τους.

Share

Μετεγγραφες στο παρα πεντε απο Πατουλη και Γιαννακακο

Προεκλογικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής  στο Δήμο Αμαρουσίου, με μετεγγραφές υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Τόσο ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιαννακάκος, όσο και ο δήμαρχος κ. Πατούλης προχώρησαν σε εντυπωσιακές κινησεις.

 Ο κ. Ηλίας Γιαννακάκος, ανακοίνωσε συνεργασία με τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, κ. Κώστα Ρώτα, και ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει την συμμαχία του έτερου επικεφαλής παράταξης ελάσσονος μειοψηφία στο Δ.Σ., κ. Στάθη Ραγκούση.  Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Πατούλης, είχε κάνει τη δικη του μετεγγραφη ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τον πολύπειρο Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, κ. Νίκο Κάββαλο. Οι δημοσκοπήσεις πάντως δίνουν τον κ. Πατούλη γυρω στο 50% από την πρωτη Κυριακη.

Share

Με τον Γιαννακάκο και ο Γιαννακόπουλος στο Μαρούσι.

Τη συστράτευσή του στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για τον Δήμο Αμαρουσίου με τη δημοτική παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Γιαννακάκο ανακοίνωσε μετά τον Στάθη Ραγκούση και τον Κώστα Ρώτα και ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Γιαννακόπουλος.
Σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
οι δυο άνδρες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους και απηύθυναν πρόσκληση συμμετοχής στην πρωτοβουλία για ένα άλλο Μαρούσι, σε όλους τούς Μαρουσιώτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και αναφοράς.
Τώρα οι επιτελείς του Πατούλη σκέφτονται μήπως η τεράστια υπεροχή του νυν Δημάρχου δημιούργησε μια αντόρροπη συσπείρωση όλων των αντιπάλων.

Share

Επιθεση Πατούλη στον Γιαννακάκο

Επίθεση στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Ηλία Γιαννακάκο εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Αφορμή της επίθεσης αυτής ήταν η ομιλία του κ. Γιαννακάκου όπου αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου. Ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων τόνισε ότι παρέλαβε έναν καταχρεωμένο δήμο και τωρα η οικονομική κατάσταση είναι καλύτερη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το περιεχόμενο της ομιλίας του κου Γιαννακάκου και τις αναφορές του σε βάρος της Διοίκησης του υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

 •Ανέφερε ότι το Μαρούσι είναι από τους πλέον υπερ-δανεισμένους Δήμους της χώρας. «Ξέχασε» όμως να πει ότι ο υπερ-δανεισμός αυτός οφείλεται στις Διοικήσεις του χθες, κι όχι στη Διοίκηση Πατούλη. Η «βαριά κληρονομιά» των 280.000.000 ευρώ είναι αποτέλεσμα των επιλογών του παρελθόντος. Επιλογών που είχαν την κομματική στήριξη του ίδιου κόμματος που υποστηρίζει σήμερα και τον κο Γιαννακάκο.

•Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν μπορεί να εξασφαλίσει πόρους. Αυτό είναι ψέμα. Η αλήθεια είναι ότι η Διοίκηση Πατούλη κατάφερε μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια να εξασφαλίσει περισσότερα από 30.000.000 ευρώ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία διατέθηκαν για τη χρηματοδότηση έργων σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά.

•Ανέφερε ότι η περιουσία του Δήμου είναι υποθηκευμένη. Αυτό που «ξέχασε» να πει στους πολίτες είναι ότι η περιουσία του Δήμου υποθηκεύτηκε την περίοδο πριν το 2007, για να παρθούν τα δάνεια που ουσιαστικά υποθήκευσαν το μέλλον της πόλης. Δάνεια που μας φόρτωσαν οι Διοικήσεις του χθες, οι οποίες επαναλαμβάνουμε ότι είχαν την ίδια κομματική στήριξη με τη δική του.

•Ανέφερε ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι στοίχημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του Καλλικράτη Αυτό που «ξέχασε» να πει στους πολίτες είναι ότι: α) με την εφαρμογή του Καλλικράτη στο Δήμο Αμαρουσίου, όπως και στους άλλους Δήμους της χώρας, μεταβιβάζονται από την Κεντρική Εξουσία και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που καταργείται, νέες αρμοδιότητες, χωρίς να έχουν όμως μεταβιβαστεί και οι αντίστοιχοι πόροι. Ως Δημοτικός Σύμβουλος που ήταν, γιατί δεν αντέδρασε σε αυτή την πρακτική; β) Γιατί δεν αντέδρασε όταν από τις αρχές του χρόνου τα έσοδα του Δήμου από την Κεντρική Εξουσία μειώθηκαν δραστικά ως και 30%, λόγω της περικοπής των Κ.Α.Π.; Γιατί δεν αντέδρασε στο γεγονός ότι δεν μας έχουν αποδοθεί πόροι που μας οφείλονται από το παρελθόν; γ) Επίσης «ξέχασε» να πει ότι με βάση τα όσα προβλέπονται από την εφαρμογή του Μνημονίου, τα επόμενα χρόνια θα περικοπούν ακόμη περισσότερο οι πόροι που αποδίδει το Κράτος προς την Αυτοδιοίκηση. Ως εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και ως υποψήφιος Δήμαρχος, ας μας πει ξεκάθαρα, συμφωνεί με το Μνημόνιο και όσα αυτό προβλέπει για τη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης; Συμφωνεί με τα όσα προβλέπει για τον αριθμό των εργαζομένων στο θεσμό; δ) Γνωρίζει ότι ο «Καλλικράτης», που θα εφαρμοσθεί από 1-1-2011, προβλέπει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μπορεί να δανεισθεί ένας Δήμος; Και αν ναι, γνωρίζει ότι αν εφαρμοζόταν το σχέδιο αυτό στο παρελθόν, ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα μπορούσε να δανεισθεί από το 2002; Από την περίοδο δηλαδή που άρχισαν να αυξάνονται κατακόρυφα τα ελλείμματα και να δημιουργείται κρίση χρέους στο Δήμο; Αν αυτά τα γνωρίζει, θα καταλάβει ότι ουσιαστικά στα σημερινά αδιέξοδα και στην κρίση δανεισμού του Δήμου οδηγηθήκαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Η σημερινή Διοίκηση αυτό που ουσιαστικά έκανε, ήταν να διαχειρισθεί την κρίση αυτή. Γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να την κατηγορεί για την υπερχρέωση του Δήμου. Στην χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο κριτική των αντιπάλων μας απαντάμε με το έργο μας, απαντάμε με το σχέδιο μας για το Μαρούσι της επόμενης μέρας.

Η επόμενη περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πόλη μας. Ο Δήμος Αμαρουσίου χρειάζεται μια Διοίκηση:

•Ικανή να διεκδικεί πόρους από την Πολιτεία, ώστε να ασκεί τις αρμοδιότητες που της δόθηκαν αλλά και να παράγει έργο για τους πολίτες. Και όχι μια Διοίκηση που θα υποτάσσεται στην Κεντρική Εξουσία.

•Έμπειρη και Αποτελεσματική, που δεν θα αφήνει να πηγαίνει χαμένη ούτε μια ευκαιρία για την πόλη.

•Έντιμη και διαφανής, που θα σέβεται και το τελευταίο ευρώ των δημοτών. Και αυτή η Διοίκηση θα είναι του Υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Ενωμένοι συνεχίζουμε, το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω.

Share