Menu
A+ A A-

Εκδήλωση Νικης για τον Στάθη Κούπα

Μήνυμα νίκης έστειλαν οι πολίτες της Νέας Σμύρνης σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Στάθη Κούπα. Πάνω από 700 άτομα συγκεντρώθηκαν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μέχρι στιγμής στη Νέα Σμύρνη και σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Το παρών έδωσαν η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Αδαμοπούλου η οποία ξεκαθάρισε ότι το ΛΑΟΣ στηρίζει μόνο Στάθη Κούπα στη Νέα Σμύρνη, αλλά και σύσσωμη η Ν.Δ. η οποία τον στηρίζει. Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Β1 Νομαρχιακής της Ν.Δ. κ. Καστάνης εκπροσώπησε το Βασίλη Κικίλια, ενώ παράλληλα έδωσαν το παρών και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, Παναγιώτης Κουτσογιάννης, Ιωάννης Πήλιουρας, Κώστας Δέδες, Γεωργία Μπουγά, Ηλίας Ρεδιάδης – Τούμπας, Ρένα Βασιλάκη, Ευαγγελία Καϊράκη, Παναγιώτης Σινάπης, αλλά και ο γραμματέας του τομέα αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, τονίζοντας ότι στηρίζουν τον Στάθη Κούπα

Η εκδήλωση είχε μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Πρώτα από όλα ο κ. Κούπας παρουσίασε βίντεο όπου με αποδείξεις έγγραφα και ντοκουμέντα ανέδειξε τη διαπλοκή που υπάρχει στην απερχόμενη δημοτική αρχή. Στο αποκαλυπτικό βίντεο, αντιδήμαρχοι, συνεργάτες και δημοτικοί σύμβουλοι των Κουτελάκη και Τζουλάκη εμφανίζονται να διαπλέκονται σε υποθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι για κάθε καταγγελία που εμφάνισε ο κ. Κούπας είχε και ανάλογο έγγραφο ντοκουμέντο που το αποδείκνυε. Είναι πλέον πασιφανές ότι η δημοτική αρχή μετά τους υπόδικους Κουτελάκη και Ιακωβάκη οι οποίοι έχουν δικαστικές περιπέτειες έχει ένα ακόμα πολλαπλό σκάνδαλο να απολογηθεί, το οποίο αφορά τη διαπλοκή στην ενοικίαση χώρων όπου δημοτικοί σύμβουλοι κερδίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ.

Στο βίντεο γίνεται λόγος και για ένα ακόμα σκάνδαλο, αυτό του πάρκινγκ της πλατείας Καρύλλου, εμφανίζοντας μάλιστα και στοιχεία από το ρεπορτάζ τοπικών εφημερίδων.

Δεν μπορούσε φυσικά να λείψει και η αντιπαράθεση για τα οικονομικά του δήμου όπου το βίντεο του κ. Κούπα, αποκαλύπτει την έκθεση της ορκωτής λογίστριας σύμφωνα με την οποία όχι μόνο δεν υπάρχουν στο ταμείο 8 εκατομμύρια ευρώ αλλά υπάρχει και έλλειμμα περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η επίθεση που έκανε ο κ. Κούπας από το βήμα στον κ. Τζουλάκη για την άρνηση του τελευταίου να συμμετάσχει σε κάθε μορφής διαλόγου. Παράλληλα ο κ. Κούπας παρουσίασε και μία δέσμη κοινωνικών μέτρων τα οποία θα απαλύνουν οικονομικά τους ασθενέστερους οικονομικά, τα οποία θα λάβει μόλις αναλάβει τη δημοτική αρχή.

Share

Ντέρπι Τζουλάκη - Κούπα στη Νέα Σμύρνη

Δύο δημοσκοπήσεις στη Νέα Σμύρνη δείχνουν ότι έχουμε δεύτερη Κυριακή μεταξύ των Τζουλάκη και Κούπα. Η GPO και η Reposition Strategy συμφωνούν σε πολλά σημεία και διαφέρουν σε τρία βασικά. Το σίγουρο είναι ότι αποτυπώνεται μια συγκεκριμένη τάση του εκλογικού σώματος για την πρώτη Κυριακή.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση για τη Νέα Σμύρνη που διεξήχθη από την έγκυρη εταιρία GPO, ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης φαίνεται να προηγείται με 33,2% και με πολύ μεγάλη διαφορά από τον κυριότερο αντίπαλό του κ. Στάθη Κούπα, ο οποίος συγκεντρώνει 11,3%. Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι εμφανίζουν ακόμα πολύ μικρή συσπείρωση των οπαδών τους και συγκεντρώνουν πολύ μικρά μονοψήφια ποσοστά.

Στην παράσταση νίκης το 51,8% των ερωτηθέντων, άσχετα με το τι θα ψηφίσει, θεωρεί ότι ο κ. Τζουλάκης θα επανεκλεγεί Δήμαρχος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη δεδομένη στιγμή της έρευνας οι αναποφάσιστοι ήταν 24,5%, ενώ ποσοστό 9,1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει. Η τηλεφωνική δημοσκόπηση από την έγκυρη εταιρεία έρευνας αγοράς G.P.O., για την πρόθεση ψήφου που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ν. Σμύρνης, μετά την ανακοίνωση όλων των επίσημων υποψηφιοτήτων για τη δημαρχία της Ν. Σμύρνης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 4-5 Οκτωβρίου 2010 σε δείγμα 800 ψηφοφόρων του Δήμου μας και για λογαριασμό της Δημ. Παράταξης “Νέα Σμύρνη-Ποιότητα Ζωής”. Στην Πρόθεση Ψήφου, δηλαδή ποιόν θα ψήφιζαν για Δήμαρχο Νέας Σμύρνης αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε Δημοτικές εκλογές, κατά τη διάρκεια που διεξήχθη η έρευνα και στα 2/3 του δείγματος περίπου που πήραν θέση στην συγκεκριμένη ερώτηση, προηγείται η υποψηφιότητα του κ. Στ. Τζουλάκη με 33.2% ακολουθεί η υποψηφιότητα του κ. Κούπα με 11.3%  και ακολουθούν οι κκ. Στέφος με 5.7%, Βρεττός με 5.4% και Νεφελούδης με 4.2%. Οι υποψηφιότητες των κκ. Πάντου και Παπασπυρίδη συγκεντρώνουν χαμηλά μονοψήφια νούμερα (1.8% και 0.7% αντίστοιχα).

Την ίδια ώρα δημοσκόπηση της έγκυρης Reposition Strategy η οποία διενεργήθηκε σε 1200 άτομα το διάστημα 24 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου δίνει ότι το 41,1% είναι αναποφάσιστοι, ενώ και ένα ποσοστό 11,3 δηλώνει ότι δεν θα πάει να ψηφίσει. Στην ίδια δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου ο κ. Τζουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 25,7% ο κ. Κούπας 13,9% ο κ. Νεφελούδης 2,9% ο κ. Βρεττός 2,3% ο κ. Στέφος 1,4% ο κ. Πάντος 0,8% και ο κ. Παπασπυρίδης 0,6%. Στην παράσταση νίκης προηγείται ο κ. Τζουλάκης με το πενιχρό 29%. Ένα επίσης σημαντικό εύρημα είναι ότι το 41,9% διαφωνεί με τις υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο Τζουλάκη των υπόδικων πρώην δημάρχου κ. Κουτελάκη και πρωην αντιδημάρχου κας Ιακωβάκη.

Κάνοντας μια μικρή κριτική στις δημοσκοπήσεις παρατηρουμε ότι ενώ για όλους τους υποψηφίους τα νούμερα κινούνται στα ίδια επίπεδα με βάση και τα όρια του στατιστικού λάθους, η δημοσκόπηση της GPO δίνει υπερβολικά υψηλό νούμερο στον κ. Τζουλάκη και υπερβολικά χαμηλό στους αναποφάσιστους. Επίσης είναι δυσανάλογα υψηλά και το ποσοστό του κ. Στέφου. Είναι δημοσκοπικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι μεταξύ της μίας και της άλλης δημοσκόπησης με 4 μόλις ημέρες διαφορά οι αναποφάσιστοι έχουν μειωθεί κατά ... 50%. Το πιο σίγουρο εξαγώγιμο συμπέρασμα πάντως είναι ότι στη Νέα Σμύρνη έχουμε δεύτερη Κυριακή μεταξύ Τζουλάκη και Κούπα.

Share

Και η ΟΝΝΕΔ μαζι με τον Σταθη Κουπα

Ανακοίνωσε εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης σύμφωνα με την οποία στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Στάθη Κούπα. Στην ανακοινωση της η νεολαία της πόλης ασκεί κριτική στο δίδυμο εξουσίας "Κουτελακη - Τζουλακη" και εξηγει τους λογους που στηριζει την παραταξη του Σταθη Κουπα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι επικείμενες εκλογές έρχονται σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση. Ο «Καλλικράτης» της κυβέρνησης και το «Μνημόνιο» του Δ.Ν.Τ. στοχεύουν να εισβάλλουν στην καθημερινότητά μας και να ποδηγετήσουν την ποιότητα ζωής μας, αλλά και κεκτημένα ετών.

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. της Νέας Σμύρνης δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη σε όλα όσα συντελούνται γύρω μας. Και επειδή η νεολαία οφείλει να λαμβάνει καθαρή θέση και να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και τις αλλαγές, η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Νέας Σμύρνης έχει συγκεκριμένη άποψη για τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου δημάρχου και του συνδυασμού που θα στηρίξει.

Το συγκεκριμένο άτομο θα πρέπει:

1. Να έχει εκφράσει σταθερή και αταλάντευτη άποψη κατά του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ. που είναι η αιτία να συρρικνωθεί το κοινωνικό κράτος και οι ελπίδες της νεολαίας μας.

2. Να έχει διαφωνήσει με τον τρόπο που δρομολογήθηκε το «σχέδιο Καλλικράτης» και έχασε η τοπική αυτοδιοίκηση και άρα οι δημότες πάνω από 40% του κοινωνικού κράτους.

3. Να είναι σταθερά και αταλάντευτα εναντίων της καθεστωτικής διοίκησης της απερχόμενης δημοτικής αρχής και τις πρακτικές χρίσματος που ακολουθήθηκαν, οι οποίες θυμίζουν «Άρχοντα των Δακτυλιδιών».

 4. Να έχει δώσει δείγματα γραφής ανάπτυξης στις νέες τεχνολογίες που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ανάπτυξης και ο βασικός πυλώνας οράματος της Νέας Γενιάς.

5. Να χαρακτηρίζεται από ήθος και αξίες τόσο στην πολιτική του πορεία όσο και στον εργασιακό του τομέα.

6. Να εκφράζει με συνέπεια τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Τα χαρακτηριστικά αυτά υπάρχουν μόνο στο πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου Στάθη Κούπα, τον οποίο στηρίζουμε για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στη Νέα Σμύρνη.

Εμείς, ως η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη νεολαία στην Ελλάδα, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή προκειμένου να βοηθήσουμε να αλλάξουν τα καθεστωτικά στεγανά που έχουν δημιουργηθεί από την δημοτική αρχή αλλά και να αλλάξει σελίδα η καθημερινότητα των δημοτών της πόλης μας.

Καλούμε όλες τις ΟΝΝΕΔίτισες και τους ΟΝΝΕΔίτες της Νέας Σμύρνης να στηρίξουν υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους μόνο από τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον εκπαιδευτικό Στάθη Κούπα.

Ο Γραμματέας Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Νέας Σμύρνης Μητσόπουλος Κωνσταντίνος

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Σολδάτου Ανθή, Ρούσσος Γεώργιος,Καραθανάση Κρίστη, Χατζηιωάννου Χριστόφορος

Share

Πρωτη ανοιχτη συγκεντρωση του Σταθη Κουπα

Την πρώτη ανοιχτή προεκλογική ομιλία στη Νέα Σμύρνη πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος σταθείς κούπας. παρά το τσουχτερό κρύο και το κίνδυνο βροχής πάνω από 400 άτομα άκουσαν μέχρι τέλους τον επιθετικό λόγο του κ. Κούπα, ο οποίος για ακόμα μία φορά «ξεγύμνωσε» την απερχόμενη δημοτική αρχή . Στην συγκέντρωση έδωσαν το παρόν και ανακοίνωσαν την στήριξή τους στον Στάθη Κούπα, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Καστάνης, εκπροσωπώντας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη της Ν.Δ. Βασίλη Κικίλια, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του ΛΑΟΣ Κατερίνα Αδαμοπούλου η οποία κατέστησε σαφές ότι στηρίζει μόνο τον Στάθη Κούπα στη Νέα Σμύρνη, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρία Αλαφογιάννη, Γιάννης Πήλιουρας, Ευαγγελια Καϊράκη, ο πρόεδρος της τοπικής της Ν.Δ. Άνω Νέας Σμύρνης Γιάννης Καλογιαννίδης, και η υπεύθυνη γυναικών της Νομαρχιακής Β1 της Ν.Δ. Κλάιρη Ζησίμου.

 Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Κούπας επεσήμανε :

1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΙΑΚΩΒΑΚΗ «το ερώτημα που μπαίνει είναι αν η απερχόμενη δημοτική αρχή μπορεί να εγγυηθεί την ισονομία και τη δικαιοσύνη. Είναι προφανές ότι η παρέα των υπόδικων δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα. Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να μας διοικούν ο υπόδικος πρώην δήμαρχος και η υπόδικος πρώην αντιδήμαρχος. Είναι ντροπή για όλους τους νοικοκυραίους να τους διοικούν ο κ. Κουτελακης και η κυρία Ιακωβακη. Εαν ο κύριος Κουτελακης είναι αθώος γιατί δεν κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος; Τι φοβάται;

2. ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «με επικοινωνιακά τρυκ ο κύριος Τζουλακης ανακοινώνει ότι στο ταμείο του δήμου υπάρχει αποθεματικό 8 εκατομμυρίων ευρω. Εξαπατά τους πολίτες. Σύμφωνα με το πόρισμα της ορκωτής λογίστριας όχι μόνο δεν υπάρχει αποθεματικό αλλά υπάρχει και έλλειμμα περίπου 2 εκατομμυρίων ευρω. Όταν εμείς το επισημάναμε στο δημοτικό συμβούλιο τους προκαλέσαμε και τότε … σιώπησαν. Ήρθε όμως η επιβεβαίωση με τον πιο επίσημο τρόπο από το πόρισμα της ορκωτής λογίστριας και όπως καταλαβαίνετε οι άνθρωποι που μας διοικούν εκτός από υπόδικοι είναι και ψεύτες.»

3. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ «ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι υποσχέσεις ότι θα λύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα

κοιτάξτε την Ελευθερίου Βενιζέλου και πείτε μου τι έγινε 4 χρόνια;

κοιτάξτε την Αγίας Σοφίας και Αρτακης κοιτάξτε την κυκλοφοριακή οργάνωση που έλεγε για την Χρυσοστόμου Σμύρνης - Παλαιολόγου και Ομήρου

κοιτάξτε τους δρόμους και πείτε μου έκανε τίποτα από αυτά που σας έταξε;

δεσμεύομαι ότι τον πρώτο χρόνο θα εκπονήσουμε επικαιροποιημενη κυκλοφοριακή μελέτη για να λυθεί επιτέλους το κυκλοφοριακό πρόβλημα του δήμου μας.

δεσμεύομαι ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας θα έχουμε δρομολογήσει 2 νέους παιδικούς σταθμούς και 2 νέους βρεφονηπιακούς

δεσμεύομαι ότι θα δρομολογήσω άμεσα τη λειτουργία κέντρου υγείας αστικού τύπου

δεσμεύομαι ότι θα δρομολογήσω τη λειτουργία δημοτικού ασθενοφόρου

δεσμεύομαι ότι θα φωτιστεί πλήρως η Nεα Σμύρνη από τη μια άκρη έως την άλλη

Share

Οι πρώτοι υποψήφιοι του Στάθη Κούπα

Τους πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης Στάθης Κούπας.

Share
Διαβάστε περισσότερα: Οι πρώτοι υποψήφιοι του Στάθη Κούπα