Menu
A+ A A-

Η Συζηγος του Αποστολακη επικεφαλης του συνδυασμου

Η σύζυγος του Γιώργου Αποστολάκη, Ευτυχία Γαϊτανά είναι η επικεφαλής της "Νέας Προοπτικής " στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Η επιλογή της συζύγου του νικητή του α' γύρου ήταν ομόφωνη, από τους 71 του συνδυασμού, και έγινε με πρόταση του Παντελή Γρετζελιά. Έτσι, στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν η Νέα Προοπτική με την κ.Αποστολάκη- Γαϊτανά και ο Χάρης Τομπούλογλου (Καλημέρα όμορφη Πόλη)

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα και παρουσία πολύ κόσμου η Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη τοποθετηθηκε το βράδυ, 12 Νοεμβρίου, στο εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού “Νέα Προοπτική”, στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τη θέση του επικεφαλής και της υποψήφιας Δημάρχου. Όπως είπε και η ίδια κατεβαίνει ως υποψήφια Δήμαρχος ύστερα από ομόφωνη πρόταση των μελών και συμβούλων της “Νέας Προοπτικής” που η ίδια δέχθηκε. , λέγοντας επίσης ότι: “Θέλω να σας πω κάτι ειλικρινές και σαφές. Ο συνδυασμός ομόφωνα μου έκανε αυτή την τιμητική πρόταση να ηγηθώ της παράταξης Την αποδέχθηκα όχι μόνο διότι τιμά το πρόσωπό μου, αλλά γιατί θέλουμε να εγγυηθούμε σε όλη την πόλη ότι τα όνειρα και αυτά που δεσμεύτηκε ο Γιώργος Αποστολάκης θα γίνουν πραγματικότητα. Θα προχωρήσουμε για τη συνέχιση του οράματος του αγαπημένου μας Γιώργου και η “φασιστική λάσπη” που έχει εξαπολυθεί δεν θα περάσει ”

Share

Τραγικο θανατο ο Γιωργος Αποστολακης

Τραγικό θάνατο βρήκε ο δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές, για το δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Γιώργος Αποστολάκης σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Περισσό. Σύμφωνα αστυνομικές πηγές, ο Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας πιθανόν να υπέστη καρδιακή ανακοπή την ώρα που οδηγούσε. Το αυτοκίνητό του, ανεξέλεγκτο, συγκρούστηκε με άλλα δύο αυτοκίνητα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του κ. Αποστολάκη.

 Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία. Ο Γ. Αποστολάκης και ο συνδυασμός του Νέα Προοπτική συγκέντρωσαν ποσοστό 33,49% (5.720 ψήφους), περνώντας στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών. Μετά τη κηδεία του την Τεταρτη η παραταξη θα αποφασίσει το νεα επικεφαλής με τον πρώην δήμαρχο Παντελή Γρετζελιά να ειναι ο επικρατεστερος

 Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1964 στη Νέα Χαλκηδόνα. Σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Το 1998 εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών). Από το 1995 εργάσθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Ήταν παντρεμένος με την Ευτυχία Γαϊτανά, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια. Το 1994 εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας με τη «Δημοκρατική Συνεργασία» και το 1997 δημιούργησε με άλλους Χαλκηδονιώτες τη Δημοτική Παράταξη «Νέα Προοπτική» με την οποία και ήταν το 1998 και το 2002, ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος στις Δημοτικές Εκλογές. Διετέλεσε Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υφυπουργού Υγείας και Πρόνοιας, την περίοδο 2000-2002. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2006 εξελέγη Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας.

Share

Οχι και στον Κόντο ο ΣΥΡΙΖΑ

Καθολική φαίνεται ότι είναι η ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε υποψήφιο της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ καθώς σε έναν ένα δήμο ανακοινώνονται αυτόνομες υποψηφιότητες αντί των συνεργασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βασικά πρόβλημα εκπροσώπησης καθώς εκτιμά ότι οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι πιο προβεβλημένα στελέχη στις τοπικές κοινωνίες.
Ετσι και στο νέο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας οι τοπικές οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ και Συνασπισμού, εξέδωσαν ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες δεν θα στηρίξουν τον νυν Δήμαρχο κ. Κόντο που στηρίζεται φέτος και από το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα στηρίξουν μια νέα δημοτική κίνηση με επικεφαλής τον κ. Θανάσης Μάλλιο.

Share

Το κομμα τον Κοντο η τοπικη τον Αποστολακη

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να στηριζει τον Σταυρο Κοντο στη Νεα Φιλαδελφεια αλλά η τοπιικη στηριζει το Γιωργο Αποστολακη (στη φωτογραφια). Μάλιστα με ανακοίνωση που  εξέδωσε, πριν από λίγες ημέρες, ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας, κ. Δημήτρης Κ­α­νταρέλλης, κάνει γνωστούς τους λόγους που συστρατεύεται με τον υποψήφιο Δήμαρχο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, κ. Γιώργο Αποστολάκη, παρά το γεγονός ότι επίσημα το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον κ. Σταύρο Κόντο, το Δήμαρχο νέας Φιλαδέλφειας και εκ νέου υποψήφιο.

Στην ανακοίνωση του Γραμματέα αναφέρεται, μεταξύ άλλων: “Όταν τον Μάιο του 2008 μια ομάδα, κυρίως, νέων ανθρώπων, αναλάβαμε την ευθύνη της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, είχαμε δεσμευτεί ότι θα εργαστούμε για την προώθηση των παραδοσιακών αξιών του ιδεολογικού μας χώρου, σε συνδυασμό με τις νεοτερικές και καινοτόμες ιδέες που εξέφραζε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σχετικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επιθυμώ να κάνω γνωστά τα εξής. Η Τ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας ακολούθησε πιστά τις προβλεπόμενες από το κόμμα διαδικασίες, σε ό,τι αφορά στην ανάδειξη των υποψηφίων που θα υποστηρίξει το κόμμα μας. Ακολουθήθηκαν τα όσα προέβλεπαν οι σχετικές εγκύκλιοι, στις προθεσμίες που όριζαν και η Τ.Ο. κατέθεσε τις απόψεις και τις προτάσεις της, ως απαύγασμα των σχετικών προτάσεων, διαλόγου και επαφών που έγιναν με όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι απόψεις αυτές υιοθετήθηκαν και υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, τόσο από την Νομαρχιακή Επιτροπή Β3, όσο και από την Περιφερειακή Επιτροπή. Το γεγονός αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί αφορά κομματικά όργανα, τα οποία έχουν, γεωγραφικά πολύ μεγάλο τομέα ευθύνης και δεν επηρεάζονται από προσωπικές σχέσεις κ.λπ. που μπορεί να αναπτύσσονται στα τοπικά στελέχη.

Η υποψηφιότητα του κ. Κόντου, που αξιολογήθηκε, μεταξύ άλλων, απορρίφθηκε από τα κομματικά όργανα, για πολύ σ­υ­γκεκριμένους λόγους.

1. Η Διοίκηση Κόντου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Το μόνο που θα θυμάται ο πολίτης από αυτήν είναι το υπέρογκο χαράτσι που επέβαλλε, υπερδιπλασιάζοντας τα δημοτικά τέλη.

2. Το γεγονός αυτό, ως κορυφαία πολιτική επιλογή της διοίκησης Κόντου, είχε καταγγελθεί από την Τ.Ο. και το ΠΑΣΟΚ και αποτέλεσε την κύρια αιτία της αντιπαλότητας με το κόμμα μας.

3. Η στάση της παράταξης του κ. Κόντου στο Δημοτικό Συμβούλιο, μόνο φιλική προς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Κορυφαία στελέχη της αντιπολιτεύονται συστηματικά το ΠΑΣΟΚ.

4. Κανένα από τα μεγάλα θέματα της πόλης δεν τόλμησε να το αγγίξει. Η προσχηματική άποψη ότι συστάθηκε επιτροπή για το Άλσος δεν πείθει κανένα, γιατί αν χρειάζεται μια ολόκληρη 4ετία για να δημιουργηθεί η επιτροπή, τότε πόσες χρειάζονται για να μελετηθεί και να λυθεί το πρόβλημα;

 5. Κάθε χρόνο της Διοίκησης Κόντου και ένα νέο αλαλούμ δημιουργείται στην επέτειο και τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Εκτός αν και αυτό το θέμα θέλει πάνω από μια 4ετία για να μελετηθεί και να καταλήξει η Δημοτική Αρχή στο τι θέλει να κάνει.

6. Η οικονομική κατάσταση και το χρέος του Δήμου που θα παραλάβει η νέα Δημοτική Αρχή θα ανέρχεται σε ύψος ρεκόρ, κάτι που θα δυσκολέψει πάρα πολύ τις όποιες κινήσεις ανάπτυξης και προόδου...”.

Share