Menu
A+ A A-

Στο πρωτοδικειο για μια ψηφο

Ένας εκ των υποψηφίων Δημάρχων Μοσχάτου - Ταύρου είναι ο πρώτος που προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Αθήνας για το εκλογικό αποτέλεσμα που τον κατατάσσει στην 3η θέση, με μόλις μία ψήφο διαφορά από τον δεύτερο.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος κ. Άρης Κρεμμύδας προσέφυγε στο Πρωτοδικείο και ζητά την κατά προτεραιότητα διαλογή των ψηφοδελτίων για τον εν λόγω Δήμο, για τη μία και μοναδική ψήφο που τον χωρίζει από τον υποψήφιο της ΝΔ κ. Βασίλη Σπανάκη (στη φωτογραφια)  που κατέλαβε την 2η θέση. Στο Πρωτοδικείο συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία της διαλογής των ψηφοδελτίων και αναμένεται έως την Πέμπτη να έχει γίνει η επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών τόσο για τον Β' γύρο των περιφερειακών, όσο και εκείνων που θα λάβουν μέρος στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Share

Ανατροπή στο Σαρωνικό

Οκτώ πολίτες του Σαρωνικού, οι οποίοι είχαν συμπαραταχθεί με τον συνδυασμό “Δήμος Πολιτών” της Νικολέτας Καπερώνη, με δήλωσή τους, αποχώρησαν από το συνδυασμό της και προσχώρησαν στον συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Σταμάτη Γκίνη.
Οι αποχωρήσαντες δηλώνουν ως αιτιολογία της απόφασής τους, την αποτροπή της  πολυδιάσπασης των πολιτικών  δυνάμεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα να  επικρατήσει ο συνδυασμός του Πέτρου Φιλίππου ή της Χριστίνας Χριστοφάκη.
Η αποχώρηση αυτή φαίνεται να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την συγκρότηση ψηφοδελτίου από την κα Καπερώνη τη στιγμή μάλιστα που πολλοί υποστηρίζουν ότι μόλις άνοιξε η πόρτα των αποχωρήσεων.
Η εξέλιξη αυτή του Σαρωνικού ευνοεί κατά κύριο λόγο τον κ. Γκίνη και δυσκολεύει την κα Χριστοφάκη για την εισαγωγή της στον δεύτερο γύρο.

Share

Κακά μαντάτα για την Χριστοφάκη

Ασχημα τα νέα της δημοσκόπησης που παρήγγειλε η κα Χριστοφάκη στο δήμο Σαρωνικού όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Επίκαιρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα η κα Χριστοφάκη συγκεντρώνει το 14% των προτιμήσεων, ο κ. Φιλίππου νυν δήμαρχος Καλυβίων το 41% και ο κ. Γκίνης της Νέας Δημοκρατίας το 31%.
Οπως φαίνεται οι κάτοικοι Καλυβίων, Κουβαρά, Π. Φώκαιας, Αναβύσσου και Σαρωνίδας που συνενώνονται στο νέο δήμο Σαρωνικού δεν υποδέχτηκαν με θετικό τρόπο την γυναίκα του κ. Πάγκαλου που αποφάσισε να εγκαταλείψει όπως είπε τα οικιακά και να κατέβει για δήμαρχος. Επίσης η κα Χριστοφάκη φαίνεται να αντιμετωπίζει την αντιμνημονιακή αντίληψη που αντιμετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά.
Να σημειώσουμε ότι ο νέος Δήμος Σαρωνικού θα έχει συνολικό πληθυσμό 26.322 κατοίκους και 27μελές δημοτικό συμβούλιο. 12.202 κατοίκους και 13 δημοτικούς συμβούλους από τα Καλύβια, 7.189 κατοίκους και 7 δ.σ. από την Ανάβυσσο, 1.704 κατοίκους και 2 δημοτικούς συμβούλους από τον Κουβαρά, 3.123 κατοίκους και 3 δημοτικούς συμβούλους από την Π. Φώκαια και 2.102 κατοίκους και 2 δημοτικούς συμβούλους από την Σαρωνίδα.

Share

Παράνομες μεταδημοτεύσεις;

Κόλαφος για τον Δήμαρχο Καλυβίων ήταν το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με ανάρτηση του blog attikosparatiritis.wordpress.com όπου υπάρχει και ηχογραφημένο ντοκουμέντο, αφού ομάδα Δημοτικών Συμβούλων κατήγγειλε τον Δήμαρχο για σωρεία παράνομων μεταδημοτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο από τις Εθνικές Εκλογές ως τις 31/08/2010. Από τις 1100 περίπου μεταδημοτεύσεις που έγιναν, περισσότερες από 800 είναι παράνομες αφού όχι μόνο τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπει ο νόμος δεν είχαν αφού μεγάλο ποσοστό αυτών έχουν γίνει μόνο με μία απλή αίτηση και πιστοποιητικό για μεταδημότευση αλλά υπήρξαν και παραδείγματα δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης να εμφανίζει το σπίτι του ως «κοινόβιο» αφού είχε μεταδημοτεύσει σϳ αυτό την πρώην σύζυγό του!!! μαζί με άλλους 6 δημότες εκτός της πολυμελής οικογένειάς του (νυν σύζυγος και 3 παιδιά).
Εντύπωση έκανε η απάντηση του Δημάρχου κ. Φιλίππου όταν λέγοντας ότι «η υπηρεσία μου έφερε τις εισηγήσεις κι εγώ υπέγραφα χωρίς να εξετάζω τα δικαιολογητικά». Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμαρχος «κρέμασε» τα «κορόιδα» της υπηρεσίας που επί τετραετίες τον στήριζαν διακινδυνεύοντας πολλές φορές την θέση τους στον Δήμο (ελπίζουμε κάποια στιγμή οι υπάλληλοι και οι προϊσταμένη τους να ξυπνήσουν και να καταλάβουν με ποιον έχουν να κάνουν).
Όταν ο άνετος μέχρι εκείνη την ώρα Δήμαρχος, αφού τα είχε φορτώσει όλα στην υπηρεσία δημοτολογίου, άκουσε από το στόμα του κ. Γκίνη, επικεφαλή της αντιπολίτευσης, να λέει ότι ο Δήμαρχος Σπάτων κηρύχτηκε έκπτωτος λόγο παράνομων μεταδημοτεύσεων, δικαιολογήθηκε λέγοντας απευθυνόμενος σε όλους: «πείτε μου… υπήρχε κάποιος που μου ζητήσατε και δεν μεταδημοτεύτηκε;» αφήνοντας να ευνοηθεί ότι μεταδημοτεύτηκε και η «κουτσή Μαρία» προκειμένου να είναι αυτός ο νικητής των εκλογών. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα όταν μεταδημοτεύεται η πρώην σύζυγος Δημ. Συμβούλου και μένει υποτίθεται στο ίδιο σπίτι με την νυν σύζυγό του ή όταν μεταδημοτεύονται ολόκληρες οικογένειες που δηλώνουν ως μόνιμη κατοικία οικοδομές που βρίσκονται στα μπετά.
Μπορεί κανείς να ανεχτεί να αποφασίζουν για το μέλλον των παιδιών μας άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τον δήμο Σαρωνικού, αφού από τους 8.500 χιλιάδες ψηφοφόρους των Καλυβίων περισσότεροι από 850 είναι παράνομα μεταδημοτευμένοι. Είμαστε σίγουροι ότι τέτοιου είδους ενέργειες φανερώνουν φόβο για την ήττα ενός Δημάρχου που δεν τον αγγίζει καν το ενδεχόμενο να προκαλέσει κακό σε εργαζόμενους, συνυποψήφιους του Δημ. Συμβούλους και συνεργάτες προκειμένου να επανεκλεγεί. Αυτές οι βρώμικες τακτικές είναι καταδικαστέες και αυτό ο κ. Φιλίππου θα το διαπιστώσει και μετά την εξέλιξη της καταγγελίας από ανθρώπους που έχουν έννομο συμφέρον αλλά και μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών που θα είναι απογοητευτικό γι αυτόν και την παράταξή του.
Ακολουθεί το ηχογραφημένο ντοκουμέντο

" /> " allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true">

Share

Ο Φιλίππου απαντάει στην Χριστοφάκη

Παρακολουθείστε την συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Σαρωνικού κ. Πέτρου Φιλίππου.

" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true">

Share