Menu
A+ A A-

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ολικη επαναφορα του Σ. Ντουρου

Μεγαλη ΝΙΚΗ του Σωτηρη Ντουρου στο Δημο Αχαρνών, ο οποίος καταφερε να συγκεντρώσει το 58,78% έναντι 41,22% του Παναγιωτη Φωτιαδη. Για τον Σωτηρη Ντουρο ειναι μια μεγαλη δικαιωση αφου όταν το 1997 ειχε χασει, αποσύρθηκε από την πολιτικη τοπικη σκηνη του Δημου Αχαρνών.  13 χρόνια μετά ο κόσμος του έδωσε τη διοίκηση του Δήμου εν μεσω αποθεωσης.

 Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε στο OTANEWS επεσήμανε τα εξής: " Η νίκη ειναι όλου του κοσμου. Οσο δυσκολα ανεβαίνεις τοσο ευκολα πέφτεις αν δεν ακους αυτα που σου λένε οι πολίτες. Θα συνεργαστω και με τους 84 υποψηφιους της παραταξης μου αλλά και με αυτους που με βοηθησαν τη Β' Κυριακη απο άλλες παραταξεις."

Share

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Ολοι με τον Ντουρο τη δεύτερη Κυριακη

Την στήριξή του στον Σωτήρη Ντούρο ανακοίνωσε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Αχαρνών» (ΕΚΑ) Σπύρος Στριφτός, εν όψει του δευτέρου γύρου των Δημοτικών εκλογών.  Ο πρώην Δήμαρχος, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξής του συναντήθηκε, με τον Υποψήφιο Δήμαρχο, Σωτήρη Ντούρο και στελέχη του Συνδυασμού «Για την Πόλη μας», σε γνωστό «café» του Δήμου Αχαρνών, απ’ όπου οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για τον δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή. Ο Σπύρος Στριφτός, με μια λιτή δήλωση, τόνισε πως η συλλογική απόφαση των στελεχών της Ε.Κ.Α. να στηρίξουν τον Συνδυασμό του Σωτήρη Ντούρου, ελήφθη με γνώμονα την ποιότητα και την αξία των υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξης «Για την Πόλη μας», τους οποίους, όπως ανέφερε, έχει ανάγκη ο τόπος για να πάει μπροστά. Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Ντούρος, αφού ευχαρίστησε τόσο τον πρώην Δήμαρχο όσο και τα μέλη της Παράταξης που παρευρέθηκαν στην συνάντηση, ανέφερε πως αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον, εφ’ όσον κερδηθεί ο Δήμος, αφού σε αυτήν την δύσκολη φάση που διανύουν οι Αχαρνές όλοι είναι χρήσιμοι και όλοι πρέπει να προσφέρουν για την αναγέννηση του πολύπαθου Δήμου.

Την ίδια ώρα η τρίτη παράταξη του Γιάννη Κασσαβού δεν πήρε επίσημη θέση αλλά μετά από σύσκεψη της ολομέλειας αποφασίστηκε να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Στην παράταξη του Γιάννη Κασσαβού σε ποσοστό 90% οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα στηρίξουν τον Σωτήρη Ντούρο μετά από αυτά που διαδραματίστηκαν με τους αθίγγανους  την προηγούμενη Κυριακή από την παράταξη του Παναγιώτη Φωτιάδη και τις καταγγελίες που υπάρχουν για χρηματισμό. Δεν εξάλλου τυχαίο ότι πρώτος σε σταυρούς είναι ο αθίγγανος Μουκανης έχοντας ξεπεράσει τους... 2000 σταυρούς

Με δεδομενο οτι ο Παναγιωτης Φωτιαδης ειναι ο επισημος υποψηφιος του ΠΑΣΟΚ δεν θα τον στηριξει ουτε ο Θέμης Οικονόμου, ενώ η παράταξη του Παναγιώτη Γρηγοριάδη είναι μοιρασμένη στη μέση

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΤΟΥΡΟΥ

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοέμβρη απέδειξε ότι ο λαός των Αχαρνών έχει κρίση. Απέδειξε ότι έδωσε βάση στις προγραμματικές θέσεις και επιβράβευσε την ποιότητα του στελεχιακού δυναμικού που απαρτίζει τον συνδυασμό μας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε πλέον από την πλειονότητα των πολιτών, έχουν ως κοινή συνισταμένη, ότι αυτός ο συνδυασμός και αυτά τα στελέχη είναι που πρέπει την επόμενη Κυριακή να βρεθούν στις θέσεις ευθύνης. Γιατί ως παράταξη μπορούμε να εγγυηθούμε την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πορεία του τόπου με γνώμονα μόνο το συμφέρον της πόλης και των δημοτών.

Το παρελθόν της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής αλλά και οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία αποτελούν σοβαρή ένδειξη για την ποιότητα του τρόπου διοίκησης που υπόσχεται εκ νέου η παράταξη του κ. Φωτιάδη. Τώρα όμως, το δίλλημα της επόμενη Κυριακής είναι ξεκάθαρο. Αποφασίζουμε για το επίπεδο της ποιότητας ζωής που θέλουμε στην πόλη μας. Για το μέλλον αυτού του τόπου, με προγραμματικές θέσεις και με πραγματικό όραμα για την πόλη μας, προτρέπουμε τον Αχαρναϊκό Λαό να προσέλθει μαζικά την επόμενη Κυριακή στις κάλπες. Η στάση της αποχής δίνει δύναμη σε όσους επιθυμούν την οπισθοδρόμηση. Γιατί όσοι επιθυμούν την οπισθοδρόμηση, θα είναι εκεί και θα ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή, προασπίζοντας τα δικά τους συμφέροντα. Δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι. Ελάτε, να δώσουμε όλοι δύναμη στην ψήφο μας. Να μην αφήσουμε και πάλι την πόλη μας σε χέρια, οπισθοδρομικών ή άλλων δυνάμεων. Η ευθύνη είναι όλων μας συλλογικά. Η ευθύνη είναι του καθενός μας ξεχωριστά.

Share

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ: Στο κινητο τηλεφωνο τα νεα της παραταξης

Η παράταξη ΑχαρΝΑΙ -Ενεργοί Πολίτες με Υποψήφιο δήμαρχο Αχαρνών τον Γιάννη Κασσαβό, έχει δημιουργήσει και συντηρεί –εδώ και 2 περίπου χρόνια, την επίσημη ιστοσελίδα της παράταξης www.acharani.org.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη ιστοσελίδα της παράταξης ΑχαρΝΑΙ - Ενεργοί Πολίτες, έχει δεχθεί σε διάστημα ενός χρόνου (20 Οκτ 2009 με 20 Οκτ 2010) 18.954 επισκέψεις, από 12.432 μοναδικούς επισκέπτες, ενώ ο μέσος όρος του χρόνου που κάποιος επισκέπτης "μένει" στην ιστοσελίδα αγγίζει τα 3 λεπτά (σύμφωνα με στοιχεία του Google Analytics). Το Διαδίκτυο έχει εδώ και καιρό απεγκλωβιστεί από τα όρια της οικίας ή της εργασίας του καθενός. Μέσο πρόσβασης στο Διαδίκτυο δεν είναι μόνο ο προσωπικός υπολογιστής (σταθερός ή φορητός), αλλά και οι φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, smartphones κλπ). Η παράταξη ΑχαρΝΑΙ -Ενεργοί Πολίτες αφουγκράζεται την τάση και καλύπτει την ανάγκη αυτή.

Για όσους , έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων και smartphones, εγκαινιάστηκε μια εναλλακτική "οδό" ενημέρωσης. Προτάθηκε σε αυτούς να επισκέπτονται την προσωπική ιστοσελίδα του Υποψηφίου Δήμαρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό, www.kassavos.gr, η οποία ενημερώνεται παράλληλα με την επίσημη ιστοσελίδα της παράταξης ΑχαρΝΑΙ -Ενεργοί Πολίτες, αλλά έχει βελτιστοποιηθεί για πρόσβαση από φορητές συσκευές και προσφέρεται για άνετη πλοήγηση μέσω των, μικρών διαστάσεων, οθονών των συσκευών αυτών. Με την ευκαιρία της έναρξης της "φορητής" έκδοσης της προσωπικής του ιστοσελίδας, ο Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Δεν είναι νέο, το ότι, σαν παράταξη, χρησιμοποιούμε σαν εργαλείο το Διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες. Τολμήσαμε και κάναμε ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες των Αχαρνών, μέσω των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων που αναρτήσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα μας. Εκατοντάδες δημότες επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας καθημερινά για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις της παράταξης μας και να γνωρίσουν τις θέσεις μας. Με χαρά εγκαινιάζουμε μια ακόμη καινοτομία, δίνοντας την ευκαιρία σε πολίτες των Αχαρνών που "μπαίνουν" στο Διαδίκτυο, από το κινητό τους τηλέφωνο, να έχουν ενημέρωση προσαρμοσμένη στη συσκευή τους". "Στις βασικές μας αρχές έχουμε αναφέρει ότι εστιάζουμε στην Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και έχουμε αποδείξει πώς, έχουμε και τη βούληση και τον τρόπο να το επιτύχουμε" κατέληξε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός.

Share

Ποιον στηρίζει τελικά η ΟΝΝΕΔ;

Εδώ η ΟΝΝΕΔ, εκεί η ΟΝΝΕΔ ποιον στηρίζει τελικά στο δήμο Αχαρνών; Κόντεψαν να τρελαθούν οι ΟΝΝΕΔίτες στο Δήμο Αχαρνών με τις δύο ανακοινώσεις τις ΟΝΝΕΔ που είδαν να δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο. Η μία από την τοπική οργάνωση ανέφερε ότι στηρίζει τον ανεξάρτητο και χωρίς κομματικό χρίσμα Σπύρο Στριφτό. Η άλλη που ακολούθησε ήταν από τη Νομαρχιακή Οργάνωση της ΟΝΝΕΔ η οποία ανέφερε ότι ρητά και κατηγορηματικά το κόμμα και η νεολαία της Ν.Δ. στηρίζουν τον επίσημο υποψήφιο Θέμη Οικονόμου. Στα καφενεία της πόλης έγινε πολύ κουβέντα μέχρι και στοιχήματα "έπεσαν" για το ποιον στηρίζει η ΟΝΝΕΔ. Τελικά όπως φάνηκε είχαν όλοι δίκιο αφού υπήρξαν και οι δύο ανακοινώσεις. Αν υπάρχει διάσπαση και στη νεολαία... κλάφτα Χαράλαμπε...

Share

Συναντηση Κασσαβου με Μπεγλιτη

Συνάντηση με εκπροσώπους του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κου Παναγιώτη Μπεγλίτη, στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, πραγματοποίησε την Τρίτη, 12/10/2010 η παράταξη ‘Αχαρναί – Ενεργοί Πολίτες’. Η παράταξη εκπροσωπήθηκε από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Οικονόμου Βασίλη, αρχαιολόγο - ηθοποιό ΑμεΑ και Κεχρή Σωτηρία, ψυχολόγο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η υποβολή αιτήματος παραχώρησης στο Δήμο Αχαρνών, αχρησιμοποίητου τμήματος του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ και επανεξέταση του θέματος της ήδη παραχωρημένης, στο Δήμο Αχαρνών, έκτασης 2,5 στρεμμάτων από το στρατόπεδο Παπαστάθη, για αξιοποίησή τους σε κοινωφελείς σκοπούς. Σύμφωνα με άρθρο 84 του νόμου 3883, «ακίνητα ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, (δηλαδή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας), μπορεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του κάθε ταμείου να παραχωρούνται κατά χρήση στο Δημόσιο ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) και ιδίως στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), εφόσον τα ακίνητα αυτά δεν είναι αναγκαία για τις Ένοπλες Δυνάμεις και με την παραχώρηση της χρήσης εξυπηρετούνται λόγοι γενικού συμφέροντος. Η παραχώρηση της χρήσης μπορεί να γίνει χωρίς αντάλλαγμα». Οι εκπρόσωποι του υπουργείου ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση και δεσμεύθηκαν να την εξετάσουν. Η παράταξη, από την πλευρά της θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα συνεχίσει να ασκεί πίεση για την προώθηση των αιτημάτων παραχώρησης των συγκεκριμένων εκτάσεων, για τη δημιουργία μονάδων κοινωνικής μέριμνας, όπως: α) Ξενώνα – Οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό χωρίς οικογένεια β) Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, Άθλησης και Πολιτισμού για άτομα με Αναπηρία γ) Κέντρου Ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής για οικογένειες και δ) τη στέγαση της πρώτης Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης για Άτομα με Αναπηρία (κυρίως κινητικής) ως καινοτόμο δράση. Η παράταξή «ΑναρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες» δε μένει αδρανής σε ότι συμβαίνει γύρω μας. Λειτουργούμε ως Ενεργοί Πολίτες και ζητάμε να γίνει σήμερα το αύριο, με στόχο μια πόλη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Share