Menu
A+ A A-

Προκαλούν παντού επεισόδια οι σχολικοί φύλακες


Παρεκτρέπεται σιγά – σιγά η κατάσταση με τους Σχολικούς Φύλακες καθώς η αγανάκτηση και η απόγνωση κυριαρχούν στην συμπεριφορά τους. Αφού δημιούργησαν τα επεισόδια στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίη την περασμένη εβδομάδα επιτιθέμενοι εναντίον των δημάρχων, εχθές προκάλεσαν ανάλογες ταραχές στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ επιτιθέμενοι εναντίον των συνδικαλιστών.
Εχθές εισέβαλαν αιφνιδιαστικά και πάλι στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, το διέκοψαν και άρχισαν τους προπηλακισμούς εναντίον του προεδρείου του συνεδρίου και όταν τους έγινε σύσταση να αποχωρήσουν αρχίσανε τις σπρωξιές και τις μπουνιές. Ετσι προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια με ελαφρούς τραυματισμούς.
Σήμερα έντονη είναι η ανησυχία στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ για επανάληψη των επεισοδίων.

Η συμπεριφορά αυτή των εκπροσώπων των σχολικών φυλάκων εξηγείται αφού τελικά όπως φαίνεται θα είναι οι μόνοι που απολυθούν από όλο το φάσμα της διαθεσιμότητας. Οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται, οι δημοτικοί αστυνόμοι τοποθετούνται ήδη στα υπουργεία και μόνο για τους σχολικούς φύλακες τα ματάτα είναι μαύρα.

 Τα νέα δεν ήταν καθόλου ευχάριστα στην συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου, με την αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο κύριος Στεφάνου ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τους, οι 2234 σχολικοί φύλακες που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 23 του περασμένου Ιουλίου πρόκειται να απολυθούν όταν παρέλθει το οκτάμηνο (δηλαδή τον Μάρτιο), για να συμπληρώσουν τον αριθμό  των 11.000 απολύσεων του 2014.
Πάντως άφησε ανοιχτό παράθυρο για ορισμένους από τους σχολικούς φύλακες ότι θα βρουν ξανά θέση στο Δημόσιο ως τραυματιοφορείς ή ως υπάλληλοι στα σωφρονιστικά καταστήματα, όπως είχε τους είχε πει και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σε παλαιότερη συνάντησή τους.

Share

Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11.30 π.μ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών – Μελών της, των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο Απεργιακό Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.
Για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο της Αθήνας κηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.
Κηρύσσουμε, επίσης, Στάση Εργασίας σε όσες περιοχές της χώρας θα πραγματοποιηθούν απεργιακά συλλαλητήρια τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει και στηρίζει τις αποφάσεις για απεργιακό αγώνα διαρκείας των Ομοσπονδιών και Συλλόγων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι οι παραπάνω αποφάσεις μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην εκπλήρωση των στόχων του Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.
ΟΧΙ:
•    Στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες.
•    Στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
•    Στην κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Share

Στην Ικαρια μεγαλη εκληξη

Μια απο τις μεγαλυτερες εκπληξεις εγινε στην Ικαρια. Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα στην Ικαρία και η θριαμβευτική εκλογή με 53,3% του Καθηγητή Παιδιατρικής Χρ. Σταυρινάδη ως Δημάρχου Ικαρίας, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ (και ανιψιός τού νέου Δημάρχου) Κωστής Αϊβαλιώτης τού απέστειλε την ακόλουθη επιστολή :

   

    «Αγαπημένε μου θείε,

   

    Η πανάξια εκλογή σου ως Δημάρχου στο νέο Ενιαίο Δήμο Ικαρίας αποτελεί δικαίωση ενός αγώνα ετών για έξοδο του νησιού μας από τη μιζέρια και την υπανάπτυξη στις οποίες την είχαν βυθίσει μουχλιασμένες ιδέες και πρακτικές. Η χθεσινή ημέρα είναι ιστορική για το ακριτικό νησί μας, το οποίο ταλαιπωρήθηκε επί 36 χρόνια από ιδεολογικές αγκυλώσεις και από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του από το ΚΚΕ. Από σήμερα η Ικαρία παύει να είναι η περιθωριοποιημένη «Κούβα του Αιγαίου». Οι πολίτες που στήριξαν το ενωτικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιό σου περιφρόνησαν τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» που τους ζητούσαν κάποιοι και πάλεψαν ενωμένοι μαζί σου (είτε ήταν δεξιοί είτε αριστεροί) πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές και εκπλήξεις της Μεταπολίτευσης, κι όλα αυτά παρά την απίστευτη αντίδραση και πίεση του ΚΚΕ.

    Σου στέλνω τα πιο θερμά συγχαρητήρια για τη νίκη σου (που είναι νίκη όλων όσων παλέψαμε για τη συγκρότηση του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου) και σου εύχομαι καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σου.

   

   

    Με αγάπη

    Κωστής Αϊβαλιώτης»

Share

Καρχιμάκης: Δεν τα κατάφεραν οι δημοσκοπήσεις

«Οι δημοσκοπήσεις σε αρκετές περιπτώσεις δεν κατάφεραν να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα της διάθεσης της κοινής γνώμης». Με αυτή τη φράση αποτύπωσε και ο κ. Καρχιμάκης Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο απολογιστικά την εκτίμησή του για τις διαδικασίες που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα επεσήμανε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το σύστημα στις διαδικασίες αξιολόγησης και ανάδειξης των υποψηφίων.
Συγκεκριμένα ο κ. Καρχιμάκης αφού δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των εκλογών αναφερόμενος αποκλειστικά και μόνο στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, ανέφερε τα εξής:
«Οι εκλογές ανέδειξαν τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες μας. Είναι εμφανές ότι θα πρέπει να ξαναδούμε τις διαδικασίες αξιολόγησης και ανάδειξης των υποψηφίων μας. Οι δημοσκοπήσεις σε αρκετές περιπτώσεις δεν κατάφεραν να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα της διάθεσης της κοινής γνώμης. Όπου παρουσιάστηκαν πολλαπλές υποψηφιότητες στελεχών μας, υπάρχει ο δρόμος των ανοιχτών διαδικασιών που πρώτοι φέραμε στη χώρα, με την εκλογή του Προέδρου και των οργάνων μας. Ο λόγος και η απόφαση στη βάση μας».
Στην συνέχεια ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ως ανάγκη να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ τις οργανώσεις του «σε εστίες παραγωγής πολιτικού διαλόγου και πολιτικών προτάσεων για ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και τόνισε ότι «ολοκληρώνουμε την πρωτοβουλία μας, έως τον Μάιο του 2011, με αναπτυξιακά συνέδρια σε κάθε περιφέρεια (και εκεί όπου δεν έχουμε εκλέξει περιφερειάρχη), στα οποία εγκρίνονται τα αναπτυξιακά σχέδια κάθε περιφέρειας, τα οποία εμπεριέχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις, έργα, δράσεις και φυσικά τρόπους χρηματοδότησης των σχεδίων (ΕΣΠΑ, ιδιωτική χρηματοδότηση κλπ ).
Εκτός από τα μεγάλα, όμως είπε, υπάρχουν και τα καθημερινά μικρά. Ο κ. Καρχιμάκης πληροφόρησε το σώμα ότι έχει ζητήσει από τις Οργανώσεις να καταγράψουν 2-3 ζητήματα που αφορούν στις περιοχές τους τα οποία μπορούν να επιλυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με την Κυβέρνησή. Η επίλυσή τους επεσήμανε αποτελεί στοίχημα.

Share

Οι ...40 του Κουβελη

Μεγάλη επιτυχία είχε τις επικείμενες εκλογές η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ η οποια στηριξε 40 εκλεγμενους δημαρχους.

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δίνει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των 40 δημάρχων που εκλέχτηκαν στις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου με τη δική της συμμετοχή και υποστήριξη:

   

    Γιώργος Καμίνης Αθηναίων

    Γιάννης Μπουτάρης Θεσσαλονίκης

    Γιάννης Δημαράς Πατραίων

    Πάνος Σκοτινιώτης Βόλου

    Φίλιππος Φίλιος Ιωαννιτών

    Δημήτρης Κουνενάκης Αγίου Νικολάου Λασιθίου

    Χρήστος Μπαϊλης Πρέβεζας

    Μάκης Παρασκευόπουλος Πύργου

    Χρήστος Λάππας Τρικάλων

    Λάζαρος Μαλούτας Κοζάνης

    Κυριάκος Χαρακίδης Δράμας

    Γιώργος Πετρίδης Κομοτηνής

    Παύλος Μοσχολιός Αγρινίου

    Στάθης Κουσουρνάς Ρόδου

    Κώστας Καϊσερλής Κω

    Στέλιος Μποζίκης Ζακύνθου

    Δημήτρης Φωκιανός Λυκόβρυσης-Πεύκης

    Γιώργος Ιωακειμίδης Νίκαιας-Ρέντη

    Χρήστος Σταυρινάδης Ικαρίας

    Γιώργος Αμπατζόγλου Ελευσίνας

    Γιώργος Καπλάνης Αγίας Βαρβάρας

    Νίκος Σαράντης Αγίων Αναργύρων-Καματερού

    Νίκος Ζενέτος Ιλίου

    Σταύρος Κασιμάτης Κορυδαλλού

    Κώστας Ασκούνης Καλλιθέας

    Πέτρος Φιλίππου Σαρωνικού

    Ανδρέας Ευθυμίου Μοσχάτου-Ταύρου

    Λουκάς Τζαννής Κερατσινίου-Δραπετσώνας

    Ηρακλής Γκότσης Νέας Ιωνίας

    Παντελής Βλασσόπουλος Ηρακλείου Αττικής

    Παντελής Ξηριδάκης Φιλοθέης-Ψυχικού

    Μαρία Ανδρούτσου Αγίου Δημητρίου

    Γιώργος Χριστόπουλος Ραφήνας-Πικερμίου

    Ανδρέας Παναγιωτόπουλος Δυτικής Αχαΐας

    Κώστας Ξηρογιάννης Ορχομενού

    Γιώργος Καπετζώνης Δωρίδος

    Θόδωρος Παπαδόπουλος Θέρμης

    Σπύρος Μπογδάνος Παξών

    Γιώργος Λαζουράς Καλαβρύτων

    Τάκης Σακελλαρίου Καλαμπάκας

Share