Menu
A+ A A-

Προοπτικές συνεργασίας για την πράσινη απασχόληση

prasiniapasxolisi
Πέντε συναντήσεις εργασίας με θέμα «Προοπτικές συνεργασίας για την πράσινη απασχόληση» στις οποίες έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίων, επιχειρήσεων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επιστημονικών φορέων, διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης από τις 26 Ιουνίου μέχρι και τις 10 Ιουλίου 2014.

Οι συναντήσεις εντάσσονται στο Σχέδιο Δράσης «Ανακύκλωση – Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση στη Θεσσαλονίκη» και έχουν στόχο την ανάδειξη αναπτυξιακών προοπτικών και στρατηγικών για την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και την τόνωση της απασχόλησης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εργασίας (workshops) οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώσεις και καλές πρακτικές στις θεματικές ενότητες Ανακύκλωση, Πράσινες Υποδομές, Κοινωνική Οικονομία και Πράσινη Επιχειρηματικότητα.

Ο διάλογος που θα αναπτυχθεί εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην ένταξη 130 ωφελούμενων στην αγορά εργασίας και συγκεκριμένα στους τομείς της Ανακύκλωσης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και στην ανάδειξη της τεχνογνωσίας τους και της συμμετοχής τους στην τοπική ανάπτυξη, στο πλαίσιο πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος, οι οποίες πλέον αποτελούν μονόδρομο για το ενεργειακό μέλλον του πλανήτη.

Θα συζητηθούν οι παρακάτω θεματικοί Άξονες:

Πράσινη Οικονομία & Επιχειρηματικότητα
Κοινωνική Οικονομία & Ένταξη στην Αγορά Εργασίας
Καλές πρακτικές στον Τομέα της Ανακύκλωσης
Πράσινες Υποδομές & Προοπτικές Απασχόλησης
Οι φορείς που έχουν κληθεί να πάρουν μέρος θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν τις εμπειρίες τους και να διαμορφώσουν ένα νέο σύστημα επιχειρηματικής κουλτούρας μέσω της συμμετοχής τους σε ένα δίκτυο συνεργασίας για τη στήριξη και καθοδήγηση των 130 ωφελούμενων του Σχεδίου.

Οι συναντήσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου (οδός Βασ. Γεωργίου Α” 1, δημαρχείο, κτίριο Α’, 1ος όροφος).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Με ώρα έναρξης στις 11.00

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 με τη συμμετοχή Επιμελητηρίων, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Οργανισμούς Περιβάλλοντος.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 με τη συμμετοχή δημοτικών φορέων και επιχειρήσεων

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 με τη συμμετοχή Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Κέντρων και Ιδρυμάτων.

Με ώρα έναρξης στις 18.00

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014 με τη συμμετοχή επιχειρήσεων

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 με τη συμμετοχή επιχειρήσεων

Share

16 Ιανουαρίου η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Για τις 16 Ιανουαρίου 2014 αναβλήθηκε, τελικά, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η εκδίκαση της υπόθεσης της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε ισόβια κάθειρξη.

Share

Ο Βρύζας με τον Μπουτάρη

Το αντίδοτο στην υποψηφιότητα του Ζήση Βρύζα, με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μπουτάρη, αναζητά ο Κώστας Γκιουλέκας. Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του νυν βοηθού προπονητή της Εθνικής και πρώην τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει σημάνει συναγερμό στους αντιπάλους…
Το όνομα του Ζήση Βρύζα κυκλοφόρησε αργά την Παρασκευή. Δεν επιβεβαιώθηκε το παραμικρό, αλλά και μόνον η φήμη πως ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το πέρασμά του από την Τούμπα, ήταν αρκετή.
Ο Κ. Γκιουλέκας είχε, ήδη, συμπεριλάβει ανθρώπους που έχουν σχέση με τον «Δικέφαλο». Έδωσε, όμως, θέση και στον Νίκο Παπαδόπουλο, πρόεδρο του Α.Σ. Άρη, ενώ συζητούσε και με ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στον Ηρακλή. Τα στελέχη του επιτελείου του δεν πιστεύουν ότι αν, τελικά, κατέβει ο Ζήσης Βρύζας στις εκλογές, θα γείρει την πλάστιγγα στη μία ή την άλλη πλευρά. «Η απασχόλησή του με την Εθνική τον αναγκάζει να είναι στην Αθήνα, μακριά από την πόλη», σχολίαζαν χαρακτηριστικά.
από το www.blogotsarka.gr διαβάστε τη συνέχεια

Share