Menu
A+ A A-

Κερδίζει έδαφος ο Μπουραίμης

Ψήφο Κατα συνείδηση ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Σάββας ο οποίος ήρθε τρίτος με 22% στο νέο Δήμο Φυλής. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παραταξης του Σαββα  Σαββα στην συντριπτική τους πλειοψηφία προσανατολίζονται να στηρίζουν τον Δημήτρη Μπουραίμη ζητώντας αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Άνω Λιοσίων. Σε αυτό το μήκος κύματος είναι και η ανακοίνωση του Δημήτρη Μπουραίμη. Δεν ειναι τυχαιο οτι καποιοι έλεγαν χαρακτηριστικα "κατα συνειδηση Μπουραίμη" . Και ο νοών νοείτω...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Οι δημοκρατικές δυνάμεις συγκέντρωσαν το 65% και είναι ο μεγάλος νικητής της Κυριακής. Στις 14 Νοέμβρη η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία ενωμένη και αποφασισμένη ολοκληρώνει τη νίκη της και αλλάζει τη μοίρα των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Χασιάς. Το μήνυμα του λαού είναι ξεκάθαρο: όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις αλλά και όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από τη γενικότερη πολιτική τοποθέτησή τους, που θέλουν να αλλάξουν τον τόπο μας αλλάζοντας τη ζωή τους οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να το πετύχουν. Από το προσκλητήριο της νίκης κανείς δεν μπορεί, κανείς δεν πρέπει να λείπει. Για να μην χάσει κανένας τη δουλειά του, για να διαλύσουμε το γκέτο, για να διώξουμε τη μαφία των σκουπιδιών, για να πάμε σε μια νέα ευημερία, για να φέρουμε πλούτο στην περιοχή μας, μία είναι η λύση: ψηφίζουμε, στηρίζουμε τον συνδυασμό «Δύναμη Συμμετοχής» με Δήμαρχο τον Δημήτρη Μπουραϊμη.

Share

Γόνος γνωστής οικογένειας με λοστούς εναντίον του Βάρσου

Συνελήφθη από την αστυνομία ο γιος γνωστής υποψήφιας στην Κηφισιά μετά από καταστροφές που προκάλεσε με λοστούς σε εκλογικό περίπτερο του υποψήφιου Δημάρχου κ. Βάρσου.
Με ανακοίνωσή του ο κ. Βάρσος φωτογραφίζει ως ηθικούς αυτουργούς ανθυποψήφιούς του που όπως λέει καλλιεργούν την μισαλλοδοξία και τον φανατισμό στην προεκλογική εκστρατεία.
Το περιστατικό έλαβε χώρα προχθές το βράδυ. Ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων επιτέθηκαν σε στελεχωμένο προεκλογικό περίπτερο του κ. Βάρσου στην Κηφισιά και άρχισαν να σπάνε ότι έβρισκαν μπροστά τους. Η αποτελεσματική και άμεση επέμβαση της αστυνομίας οδήγησε οδήγησε στην σύλληψη δύο εκ των δραστών και στην καταδίωξη δύο ακόμη οι οποίοι καταζητούνται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκα στο τμήμα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου εκεί αποκαλύφθηκε ότι ο ένας είναι γόνος πολύ γνωστής οικογένειας τη Κφησιάς και μάλιστα γιος μίας υποψήφιας δημοτικής συμβούλου.

Share

Αποχετευση στην Ανω Κηφισια

Ξεκίνησαν τα έργα για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στην Άνω Κηφισιά που αποτελούσε ένα βασικό πυλώνα του προγράμματος της δημοτικής αρχής. Ήταν κάτι που ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ με το οποίο ολοκληρώνεται το δίκτυο και ταυτόχρονα ενεργοποιείται.

Το έργο κατασκευής ακαθάρτων της Άνω Κηφισιάς ήταν και είναι ενταγμένο στο Β΄και Γ΄ ΚΠΣ και δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες της περιοχής. «Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, ξεπεράσαμε γραφειοκρατικούς σκοπέλους και εμπόδια πολλών ετών και καταφέραμε σήμερα να ανακοινώσουμε στους συμπολίτες μας ότι ξεκίνησαν οι εργασίες εκσκαφής για την κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού στην Άνω Κηφισιά» ανέφερε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης και πρόσθεσε «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που δεν έμεινε στα χαρτιά και στις εξαγγελίες. Επενδύουμε σε έργα υποδομής που βελτιώνουν την ζωή των συμπολιτών μας αποδεικνύοντας ότι τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς είναι ορατά.».

Share

Διπλα διπλα Χιωτακης και Σγουρος

Δίπλα δίπλα βρέθηκαν ο υποψήφιος δημαρχος Κηφισιαε, Νεας Ερυθραιας και Εκαλης, Νικος Χιωτακης και ο υποψηφιος Περιφεριαρχης Γιαννης Σγουρος. Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Ματρώνας στο Μορτερό Νεάς Ερυθραίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης, ο Νομάρχης Αθηνών Ιωάννης Σγουρός και δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Ερυθραίας Ο κ. Χιωτάκης είχε την ευκαιρία μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας να συνομιλήσει με δεκάδες πολίτες και μαθητές που παρακολούθησαν τη λειτουργία.

Share

Βάρσος – Χιωτάκης στην Κηφισιάς

Μάχη μεταξύ Βασίλη Βάρσου και Νίκου Χιωτάκη βλέπουν οι περισσότεροι στο δήμο της Κηφισιάς την μάχη του δεύτερου γύρου στην Κηφισιά αφού τόσο η πολυδιάσπαση όλων των χώρων, όσο και το αρνητικό κλίμα προς όλες τις κομματικές διοικήσεις, ευνοούν αυτόν που έχει παράδοση να διεισδύει το προφίλ του ανεξάρτητου και να αντλεί ψήφο από παντού.
Αυτό άλλωστε έδειξε και πρόσφατη ανακοίνωση τεσσάρων δημοτικών συμβούλων της Κηφισιάς που συμπαρατάσσονται μαζί του.
Στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Βάρσος κατέβηκε ως ανεξάρτητος και πήρε το 25% των ψήφων. Το 2002 είχε πάρει το 27% των ψήφων αλλά ο αντίπαλός του κ. Χιωτάκης εμφανίστηκε τότε ως νέο πρόσωπο.
Σ’ αυτές τις εκλογές ο Δήμος Κηφισιάς συνενώνεται με την Νέα Ερυθραία και τη Εκάλη.
Και αυτή τη φορά η υποψηφιότητα της κας Συνοδινού με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ασθενής.
Στην Κηφισιά η Νέα Δημοκρατία έλαβε 9.938 και το 38,68% των ψήφων, το ΠΑΣΟΚ 8.240 και το 32,10%, το ΛΑΟΣ 1.968 και το 7,66% των ψήφων, το ΚΚΕ 1.615 και το 6,29% ο ΣΥΡΙΖΑ 1.573 και το 6,12% και οι Οικολόγοι 1.494 και το 5,82% των ψήφων.
Στην Νέα Ερυθραία το ΠΑΣΟΚ έλαβε 3.786 και το 45,96% των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία 2.168 και το 26,32%, το ΚΚΕ 653 και το 7,93%, ο ΣΥΡΙΖΑ 581 και το 7,05% το ΛΑΟΣ 530 και το 6,43% και οι Οικολόγοι 321 και το 3,9% των ψήφων.
Στην Εκάλη η Νέα Δημοκρατία έλαβε 1.707 ψήφους και το 55,06% , το ΠΑΣΟΚ 587 και το 18,94% το ΛΑΟΣ 270 και το 8,71%, οι Οικολόγοι 232 και το 7,48%, ο ΣΥΡΙΖΑ 140 και το 4,52% και το ΚΚΕ 81 ψήφους και το 2,61%.
Στο σύνολο του νέου δήμου η Νέα Δημοκρατία έχει το 37,30% των ψήφων, το ΠΑΣΟΚ το 24,8%, το ΛΑΟΣ το 7,48%, το ΚΚΕ το 6,35%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 6,20% και οι Οικολόγοι το 5,53%.
Υποψήφιοι σήμερα για τον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο είναι εκτός από τους Βάρσο και Χιωτάκη και η κα Βάσω Σπηλιωτοπούλου σημερινή δήμαρχος Εκάλης, η κα Αγγελική Συνοδινού από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παναγιώτης Κανακάκης του ΣΥΝ, η κα Κοσμά Μανταφούνη η οποία φαίνεται να υποστηρίζεται από την κα Μπακογιάννη,  ο κ. Νίκος Σφαντός του ΚΚΕ, ο κ. Χρήστος Καλός που προέρχεται από τον κ. Χιωτάκη, και ο κ. Σιώμος Βασίλης.

Share