Menu

sima
A+ A A-

8-11, 16η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (#EURegionsWeek)

 

Στις 8 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες, θα ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων με τίτλο "Το μέλλον της Ευρώπης είναι η συνοχή" υπό την ηγεσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Καρλ-Χάιντ Λάμπερτς, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, την Επίτροπο της ΕΕ κ. Corinna Creţu και τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Pavel Telicka.

Την επόμενη μέρα παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος Lambertz θα παρουσιάσει το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης με την ετήσια έκθεσή του με τίτλο «Η κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η άποψη των περιφερειών και των πόλεων». Κατά τη σύνοδο ολομέλειας, η ΕτΠ θα υιοθετήσει επίσης τη θέση της σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ και θέματα όπως η μετανάστευση, η έρευνα, η κλιματική δράση και τα πλαστικά μιας χρήσης.

Με τίτλο «Για μια ισχυρή πολιτική συνοχής της ΕΕ μετά το 2020», η #EURegionsWeek θα συγκεντρώσει περισσότερους από 6.000 εμπειρογνώμονες και αιρετούς της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση στις 14:30 τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου θα βρίσκονται εκεί και ο Πρόεδρος Juncker, ο Πρόεδρος Lambertz, η Επίτροπος Creţu και ο Αντιπρόεδρος Telicka.

Οι εργαστηριακές συζητήσεις και οι συζητήσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα εξετάσουν την ανάγκη για ισχυρή πολιτική συνοχής μετά το 2020.

Δείτε το ειδικό πρόγραμμα πολυμέσων

Η εναρκτήρια συνεδρία θα μεταδοθεί ζωντανά στο Διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της ΕτΠ.

https://cor.europa.eu/Pages/cor-plenary-session-webstreaming.html

 Η #CohesionAlliance, ο συνασπισμός εκείνων που πιστεύουν ότι η πολιτική συνοχής πρέπει να παραμείνει πυλώνας του μέλλοντος της ΕΕ, θα συζητήσει τα πρώτα επιτεύγματα και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις σε μια σειρά εκδηλώσεων #EURegionsWeek αφιερωμένες στο μέλλον της πολιτικής συνοχής καθώς και στην " συνομιλίες αγορών "στις οποίες συμμετέχουν ενώσεις εταίρων και εμπειρογνώμονες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.cohesionalliance.eu

9 Οκτωβρίου 3μμ: "Η κατάσταση της Ένωσης: η άποψη των περιφερειών και των πόλεων"

Η ανακοίνωση του Προέδρου Lambertz θα ανοίξει την ολομέλεια της ΕτΠ με επίκεντρο τα πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πόλεις και οι περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων: ο επόμενος μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ (η θέση της ΕτΠ θα εγκριθεί την ίδια ημέρα), το μέλλον της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ η ενσωμάτωση, η αειφόρος ανάπτυξη και η δημοκρατία της ΕΕ, ιδίως η συμμετοχή των περιφερειών και των πόλεων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και οι πρωτοβουλίες της ΕΕ σε τοπικό επίπεδο για την επανασύνδεση των πολιτών με την Ευρώπη.

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί συζήτηση μεταξύ των μελών της ΕτΠ και του Προέδρου Tajani κατά την πρώτη ημέρα της Ολομέλειας της ΕτΠ. Η συζήτηση θα καταλήξει με την έγκριση της έκθεσης της ΕΤΠ με θέμα «Αντανακλώντας την Ευρώπη: η φωνή των τοπικών και περιφερειακών αρχών», όπως ζήτησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk. Η έκθεση αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα μιας διετούς δέσμευσης με περισσότερους από 40.000 πολίτες και 110 τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Η ομιλία του Προέδρου Lambertz και η συζήτηση με τον Πρόεδρο Tajani θα μεταδοθούν απευθείας στο διαδίκτυο: www.cor.europa.eu/sotreg.go

9-10 Οκτώβριου: Επίσης, #CoRplenary Agenda

Ο μελλοντικός προϋπολογισμός της ΕΕ 2021-2027

Ο προϋπολογισμός και οι προτεραιότητες της ΕΕ για την επόμενη δεκαετία θα συζητηθούν σε συζήτηση σχετικά με τη θέση της ΕΤΠ για τη δέσμη πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου για τα έτη 2021-2027, υπό την αιγίδα του εισηγητή Nikola Dobroslavić (HR / EPP). Η συνέλευση θα εξετάσει επίσης λεπτομερέστερα τις ακόλουθες προτάσεις προϋπολογισμού της ΕΕ:

Other opinions to be adopted during the #CoRplenary:

Practical information:

 #EURegionsWeekopening session;

Where:Square Conference Centre, Rue Mont des Arts – 1000 Bruxelles

When:Monday 8 October; 2.30pm;

#SOTREG&#CoRplenarysession:

Where:Charlemagne Building (European Commission), Rue de la Loi, Brussels

When:Tuesday,9 October, 3pm-9pm; Wednesday, 10 October, 9am-1pm.


Contact:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share