Menu

A+ A A-

Συνθετικό καπάκι φρεατίων από την Bavelec


Αρκετά από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι με τα καπάκια των φρεατίων έρχεται να λύσει το νέο συνθετικό ελαφρύ καπάκι ΚIO που έχει φέρει η BAVELEC στην ελληνική αγορά.
Πρώτα απ’ όλα το φρεάτιο KIO αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την μάστιγα των κλοπών. Η αξία του σίδερου συνεχώς αυξάνεται και οι κλοπές των μεταλλικών προϊόντων  επίσης. Καθημερινά διαβάζουμε για τα καπάκια των φρεατίων πως έχουν κλαπεί για να πουληθούν και να τα λιώσουν .Εκτός από την οικονομική ζημιά αφού θα πρέπει να αντικατασταθούν υπάρχει και ο κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων από τα ανοίγματα στο οδόστρωμα η στα πεζοδρόμια .
Το πλεονέκτημα των μεταλλικών φρεατίων που ήταν το βάρος τους και η δυσκολία μεταφοράς τους έχει γίνει μειονέκτημα λόγω της προτίμησής τους από τους κλέφτες .
Έτσι η χρησιμοποίηση σύνθετων υλικών για την κατασκευή φρεατίων είναι η μοναδική αντικλεπτική λύση.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα από τη χρήση του φρεατίου ΚΙΟ είναι η μείωση του θορύβου σε σχέση με τη χρήση μεταλλικών καπακιών σε περιοχές με συχνή διέλευση πεζών και αυτοκινήτων . Ενα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολύ την Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού ο θόρυβος από τα καπάκια πολύ συχνά αποδυναμώνουν την αξία των έργων και εγείρουν διαμαρτυρίες.
Τρίτο μεγάλο πρόβλημα που έρχεται να λύσει το φρεάτιο KIO είναι το βάρος. Ολοι γνωρίζουμε σε πόσο σύνθετη διαδικασία μετατρέπει τον έλεγχο και τον καθαρισμό των φρεατίων το βάρος τους. Το φρεάτιο ΚΙΟ παράγεται στην Ευρώπη και κατασκευάζεται από σύνθετα υλικά. Το βάρος του είναι περίπου 70% λιγότερο από το αντίστοιχο χυτοσίδηρο φρεάτιο . Λόγω του μικρού του βάρους ,το καπάκι είναι εύκολο στο χειρισμό και στην τοποθέτηση , με αποτέλεσμα εξοικονόμηση εργατικού δυναμικού και μέσων καθώς και μείωση των κινδύνων από ατυχήματα τόσο κατά την εγκατάσταση όσο και κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης.


Είναι γνωστό το μεγάλο ετήσιο κόστος που δημιουργεί η ανάγκη καθαροσμού των φρεατίων που λ΄γω του βάρους του δεν μπορεί να γίνει με ίδιες δυνάμεις των δήμων.
Σύμφωνα με το Ιταλικό νομοθετικό διάταγμα 81/08  το μέγιστο βάρος που επιτρέπεται για το χειρισμό φορτίων με τα χέρια είναι 25 kg για τους άνδρες.
Όλα τα καπάκια  φρεατίων που είναι κατασκευασμένα από σύνθετα υλικά ζυγίζουν λιγότερο από αυτό το όριο. Το χαμηλό βάρος επιτρέπει επίσης μια σημαντική μείωση του κόστους μεταφοράς.
Το φρεάτιο ΚΙΟ όμως είναι και μια πράσινη προμήθεια που εντάσεται στις δεσμέυσεις του Συμφώνου των δημάρχων.
Η κατασκευή των φρεατίων με σύνθετο υλικό εξασφαλίζει αξιοσημείωτη μείωση εκπομπών  CO2 σε σχέση με την κατασκευή μεταλλικών φρεατίων.
Αυτό γίνεται πιο κατανοητό από το γεγονός ότι απαιτείται θερμοκρασία 1200°C για το λιώσιμο και την επεξεργασία του σιδήρου ενώ για το σύνθετο υλικό κοντά στους 60°.
Η μικρότερη ποσότητα του C02 που εκλύεται στην ατμόσφαιρα είναι συνδεδεμένη με το χαμηλότερο βάρος του κάθε ενός φρεατίου αφού δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθεί μεγαλύτερο φορτίο ( περίπου τρείς φορές περισσότερο σε  σχέση με τα μεταλλικά φρεάτια ) με εμφανή αποτελέσματα στη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος καθώς μειώνεται ο αριθμός των μεταφορών .
Το σύνθετο υλικό επίσης είναι ανακυκλώσιμο οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες χρήσεις στο μέλλον .

Η Δύναμη η αντοχή, άρα και η βιωσιμότητα και η χαμηλή αναλογία κόστους οφέλους, έρχεται να συμπληρώσει τα πλεονεκτήματα του φρεατίου  ΚIO που είναι κατασκευασμένο από σύνθετο υλικό σαν αποτέλεσμα πολλών χρόνων έρευνας και ελέγχων .Είναι προϊόν με κατοχυρωμένη διαδικασία παραγωγής στα πλαίσια της δραστηριότητας μιας μεγάλης εταιρείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το φρεάτιο ΚIO παράγεται σύμφωνα με το πρότυπο EN 124 (1994) και βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης από την TUV.
Οι δοκιμές αντίστασης που έχει υποστεί το προϊόν και  το σύστημα  κλεισίματος  είναι εγγύηση για την αντοχή και την ποιότητα του.
Κατασκευάζεται σε διάφορα μεγέθη και παρέχεται  σε όλες τις τυπικές διαστάσεις με παρόμοια προϊόντα  που παράγονται με παραδοσιακά υλικά και έχει ισοδύναμη η και ακόμα καλύτερη επίδοση.
Το σύνθετο υλικό κατασκευής του φρεατίου ΚΙΟ του επιτρέπει να μην σκουριάζει και να μην διαβρώνεται λόγω της καθημερινής έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες .Αντέχει σύμφωνα με τους ελέγχους σε θερμοκρασία από -20 C° μέχρι +150 C° χωρίς να αλλοιώνεται το χρώμα του .Έτσι δεν χρειάζεται να βαφτεί ποτέ .
Η χρήση του φρεατίου ΚΙΟ είναι ιδανική σε περιοχές με εύφλεκτα υλικά γιατί είναι ανθεκτικό σε διαβρωτικές ουσίες και μειώνει τον κίνδυνο σπινθηρισμών  .
Γι αυτό το λόγο το φρεάτιο ΚΙΟ που είναι κατασκευασμένο από σύνθετο υλικό μπορεί να τοποθετηθεί σε βενζινάδικα και σε αποθήκες καυσίμων .


Και τέλος το φρεάτιο ΚΙΟ από σύνθετο υλικό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για εγκατάσταση σε περιοχές πεζών και λειτουργεί σαν μονωτικό έναντι του μαγνητικού πεδίου που αναπτύσσεται από την υπόγειες διελεύσεις καλωδίων .
Επίσης είναι ιδανικό σε περιοχές με υγρά και νοτισμένα σημεία καθώς τα σύνθετα υλικά του είναι κακοί αγωγοί του ηλεκτρισμού .
Επιπλέον, το σύνθετο υλικό είναι κακός αγωγός της θερμότητας και προστατεύει έναντι διαρροών του ζεστού  ατμού από υπόγειες σωλήνες .

Το φρεάτιο ΚΙΟ μπορεί να ζητηθεί εύκολα στις προδιαγραφές ασφαλτοστρώσεων ως φρεάτιο που ζυγίζει λιγότερο από 25 gr και είναι από σύνθετο υλικό.  

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έχετε από την ίδια την εταιρεία BAVELEC

http://www.bavelec.gr/
Γεώργιος Μπαβαρέζος, Ελ.Βενιζέλου 5, Τ.Κ.: 15451
Νέο Ψυχικό Τηλ: 210-9841694, 210-6747542 Φάξ : 212-2222659 Ε-mail : info@bavelec.g

Share