Menu

sima
A+ A A-

Leader η GlobiLED στον οδοφωτισμό


Τεράστια είναι η ευκαιρία που παρουσιάζεται στους δήμους με το πρόγραμμα χρηματοδότησης του οδοφωτισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων  και ανάλογο είναι το στοίχημα για τους δήμους για να φτιάξουν γρήγορα έναν αξιόπιστο φάκελο, να εκπονήσουν μια μελέτη που θα τους εξασφαλίσει πραγματικά την προσδοκώμενη εξοικονόμηση πόρων και τέλος να συνεργαστούν με μια εταιρεία που θα μπορεί να φέρει σε πέρας το έργο.   
Μια εταιρεία που διακρίνεται ως leader στην αγορά του LED φωτισμού υψηλής τεχνολογίας και η οποία έχει υλοποιήσει μεγάλα έργα οδοφωτισμού σε δήμους της χώρας μας και πληροί τις πιο πάνω προδιαγραφές, είναι η GLobiLED.

Η  GLobiLED έχει εμπειρία και τεχνογνωσία 1.700 υλοποιημένων έργων φωτισμού LED σχεδόν για όλους του μεγάλους Ομίλους της χώρας. Τα 1.700 έργα LED που έχει υλοποιήσει καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, από Τράπεζες, Λιανεμπόριο, Supermarkets, Eργοστάσια, Εμπορικά Κέντρα, Noσοκομεία, Μουσεία, Ξενοδοχεία, και φυσικά Δήμους.
α. Ειδικότερα, θα αναφέρουμε κάποια από τα μεγάλα projects στον ιδιωτικό τομέα που έχει αναλάβει και έχει φέρει εις πέρας με επιτυχία:
-    EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (590 υποκαταστήματα)
-    ΙΚΕΑ (Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία)
-    ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ (47 καταστήματα)
-    PUBLIC (34 καταστήματα)
-    ΙΑΣΩ General
-    Carrefour Μαρινόπουλος
-    ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
-    VODAFONE, WIND
-    HONDOS CENTER
-    Πολλές άλλες μικρότερες αλυσίδες, όπως Καλογήρου, BSB, Tally, κλπ.


β. Κάποια από τα successstories-έργα που έχουν υλοποιηθεί για ΔΗΜΟΥΣ:
-      ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ:  Αντικατάσταση μέρος του δικτύου οδικού φωτισμού (λιμάνι και παραλιακός δρόμος ) με έξυπνα Τηλε-διαχειριζόμενα φωτιστικά GlobiLED.
-     ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ:  Αντικατάσταση μέρος του δικτύου οδικού φωτισμού (την κεντρική λεωφόρο) με έξυπνα Τήλε-διαχειριζόμενα φωτιστικά GlobiLED.
-    ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ:  Αντικατάσταση μέρος του δικτύου οδικού φωτισμού.
-    ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:  Αντικατάσταση μέρος του δικτύου οδικού φωτισμού με έξυπνα Τηλε-διαχειριζόμενα φωτιστικά GlobiLED.
-    ΔΗΜΟΣ ΚΩ:  Αντικατάσταση μέρος δικτύου οδικού  φωτισμού (Παραλία Λάμπη).  Κατασκευή δικτύου οδικού φωτισμού επαρχιακού δρόμου στον Δήμο ΚΩ (Αεροδρόμιο Κέφαλος)
-   ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ:  Κατασκευή φωτισμού Πάρκων και Πεζοδρομίων
Η GlobiLED, σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, καινοτομεί ακόμα και σε επίπεδο χρηματοδότησης, εισάγοντας το χρηματοδοτικό πρόγραμμα PAY AS YOU SAVE, για κάθε τύπο επιχείρησης, ανεξάρτητα από το μέγεθός της ώστε να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τον υφιστάμενο συμβατικό και ενεργοβόρο φωτισμό με ισοδύναμους λαμπτήρες Led. Το κύριο χαρακτηριστικό του PAY AS YOU SAVE είναι ότι η GlobiLED αναλαμβάνει και αντικαθιστά τον συμβατικό φωτισμό με 100% δική της χρηματοδότηση. Άλλος ένας δείκτης καλής εκτέλεσης έργου, αν μην τι άλλο.

Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα PAY AS YOU SAVE προσφέρει τη δυνατότητα στην επιχείρηση που θα αλλάξει το συμβατικό φωτισμό της να αποπληρώσει το έργο με ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, όπου:
Μηνιαία Δόση  Αποπληρωμής  =
 


Άρα μία οποιαδήποτε επιχείρηση, με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα PAY AS YOU SAVE έχει πολλαπλά οφέλη, όπως:
•    20% ΚΕΡΔΟΣ από την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια αποπληρωμής
•    100% ΚΕΡΔΟΣ από την εξοικονόμηση ενέργειας μετά την απόσβεση και για το υπόλοιπο προσδόκιμο χρόνο ζωής των λαμπτήρων LED (10 χρόνια).
•    Δημιουργία θετικών ταμειακών ροών
•    Μείωση του αποτυπώματος CO2 της επιχείρησης.
H GlobiLED είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής φωτισμού LED που ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή σωμάτων LED υψηλής τεχνολογίας, με εμπορική δραστηριότητα σε πάνω από 13 χώρες.
Κάποιες από τις χώρες που η GlobiLED δραστηριοποιείται είναι:
➢    Γερμανία
➢    Κύπρος
➢    Αγγλία
➢    Ουκρανία
➢    Τσεχία
➢    Βαλκάνια
➢    Μέση Ανατολή
Η GlobiLED εγγυάται ότι μετά την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με LED μπορεί να επιτύχει:
•    Ίδιο χρωματισμό (ίδια Kelvin)
•    Ίδιο επίπεδο φωτεινότητας (ίδια Lux)
•    Ίδια φωτομετρία και φωτοδιάχυση (χωρίς σκιάσεις)
•    Ίδιο βαθμό χρωματικής απόδοσης (ίδιο CRI)
Πολύ ουσιώδη στοιχεία για τη ποιότητα ενός έργου που θα παραλάβει ένας δήμος, αλλιώς η εξοικονόμηση θα είναι άκυρη αφού οι δημότες θα είναι δυσαρεστημένοι.
Επίσης, η εταιρεία συμμετέχει σε πολλά προγράμματα CORDIS, όπως τα:
HORIZON, EDISSON και GREENELEC που αυτό υποδηλώνει αξιοπιστία και διαχειριστική επάρκεια στις κανονιστικές διατάξεις.Ένα στοιχείο πολύ σημαντικό για την εκτέλεση του έργου, διευκολύνοντας την εκάστοτε δημοτική αρχή που αναζητά προμηθευτές με τυπική επάρκεια.
Για την επιτυχή υλοποίηση των έργων μεγάλης κλίμακας, η GlobiLED διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό από 187 άτομα.

Αναλυτικότερα, το προσωπικό αποτελείται από:
Αρχιτέκτονες μηχανικούς με αξιόλογη εμπειρία στον εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό και στη χρήση  προγραμμάτων εξομοίωσης επιπέδων φωτισμού με γνώσεις των προτύπων οδοφωτισμού, ηλεκτρολόγους/μηχανικούς- κάποιοι εκ των  οποίων είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή και διδακτορικού διπλώματος σε δίκτυα τηλεπικοινωνιών- τεχνικούς με εκπαίδευση και εμπειρία στην εφαρμογή εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού LED.
Επίσης η GlobiLED είναι αυτάρκης σε τεχνικό εξοπλισμό και διαθέτει δικά της ανυψωτικά μηχανήματα και καλαθοφόρους.  Πληροί δε τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα που αφορούν εφαρμογές εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού.  Στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο 2.500τ.μ επί της  Λεωφόρου Βουλιαγμένης 287 και διαθέτει ένα πλήρες επανδρωμένο και υπερσύγχρονο υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Share