Menu

A+ A A-

Διακρίθηκε το τοπικό Social Media της Ηλιούπολης

Το Mev (Municipality Electronic Village) που το τοπικό Social Media που λειτουργεί για τους δημότες της Ηλιούπολης, ξεχώρισε και αναδείχθηκε στο διαγωνισμό HUB : RAUM της Αθήνας , διοργάνωση των Deutsche Telekom και COSMOTE ,  ως καλύτερη καινοτομία για τις Έξυπνες Πόλεις από Ελλάδα  και συμμετείχε σε Πανευρωπαικό διαγωνισμό εκπροσωπώντας την Ελλάδα διεκδικώντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη μαζί με άλλες 9 πόλεις και παράλληλα διεκδίκησε 300 χιλιάδες ευρώ και πρόσβαση στα 100 εκατομμύρια πελάτες του μεγάλου δικτύου, μέλος του οποίου είναι και η Cosmote .

Στη διοργάνωση είχαν κατατεθεί δεκάδες προτάσεις , επελέγησαν 10 για την παρουσίαση και το MEV ήταν μέσα σε αυτές και κατέκτησε την ύψιστη διάκριση , στην κατηγορία Smart Cities .

Το Mev λειτουργεί στο δήμο Ηλιούπολης , και ενώνει τους δημότες - πολίτες και τους δίνει καινοτόμες εφαρμογές για να προτείνουν ότι επιθυμούν για τη γειτονιά τους και ζητούν ότι καλύτερο για την πόλη και τους συνδημότες τους , αφού ενώνονται με αυτούς .
Το σχεδίασε ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Παπατριανταφύλλου , ανήκει στη εταιρεία MinoBi , υλοποιείται και αναβαθμίζεται απο την καινοτόμο εταιρεία λογισμικού και web World of Ethos


Οι επιλογές του Hub:Raum roadtrip στην Αθήνα
Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο The Hub Events, σε συνεργασία με το Found.Ation, το Roadtrip του accelerator και incubator της Deutsche Telekom, Hub:Raum, με τους εκπροσώπους του να δίνουν μια θέση προ-επιλογής στην ομάδα που ξεχώρισε.
Το Hub:Raum λειτουργεί σε τρεις πόλεις: Βερολίνο για τo πρόγραμμα Incubation, Κρακοβία για τα προγράμματα Incubation και Acceleration και Τελ Αβιβ για το πρόγραμμα Fit4Europe, το οποίο απευθύνεται σε όσες startups από το Ισραήλ στοχεύουν την αγορά της Ευρώπης.
Το πρόγραμμα WARP Sprints απευθύνεται σε σχήματα αρχικού σταδίου τα οποία ασχολούνται με την έξυπνη πόλη, τα Logistics και την πολυ-καναλική παρουσία και πώληση. Βέβαια στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχτούν και Startups από άλλους τομείς όπως για παράδειγμα IoT, Big Data, Mobile Security, e-Health και Cloud.
Φυσικά προσφέρεται χρηματοδότηση επιπέδου Seed και pre-seed μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ και πρόσβαση στα 100 εκατομμύρια πελάτες του μεγάλου δικτύου, μέλος του οποίου είναι και ο Cosmote, στελέχη του οποίου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Stealth Chain
Είναι η πρώτη ελληνική πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών Blockchain – Ethereum η οποία μπορεί να καλύψει πολλούς τομείς όπως τον τραπεζικό, τις ασφάλειες, τις εμπορικές συναλλαγές κ.α.
Beagle
Η ομάδα του egg προσφέρει μια πλατφόρμα mobile marketing με beacons η οποία προσφέρει επιβραβεύσεις στους πελάτες καθώς επισκέπτονται τα καταστήματα, μέσω πόντων τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν επιτόπου.
QR Patrol
Πρόκειται για μια υπηρεσία της Terracom η οποία προσφέρει έλεγχο, διαχείριση και κατ’ επέκταση προστασία, σε περίπτωση ανάγκης, σε προσωπικό security. Η πλατφόρμα ήδη έχει παρουσία στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες και υπεύθυνοι στοχεύουν την περαιτέρω ανάπτυξη της στο εξωτερικό.
MEV
Είναι κοινωνικό δίκτυο το οποίο απευθύνεται σε τοπικές κοινωνίες, όπως για παράδειγμα Δήμους, με στόχο την ενημέρωση και αλληλεπίδραση των κατοίκων της πόλης με τις δημοτικές αρχές αλλά και τους υποψηφίους για τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.
Incelligent
H Incelligent προσφέρει υπηρεσίες ανάλυσης μεγάλων δεδομένων με στόχο να ενημερώσει και να προβλέψει την κίνηση στα δίκτυα κινητής επικοινωνίας έτσι ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα. Η Incelligent συνεργάζεται με τη SAP και συμμετέχει με επιτυχία στο πρόγραμμα Challenge UP! των Deutsche Telekom, Cisco και Intel.
Vidavo
Η Vidavo προσφέρει λύσεις e-health και τηλεματικής και παρουσίασε μια συσκευή, το Vidair, για το παιδικό Άσθμα η οποία βασίζεται σε μια πλατφόρμα ενημέρωσης για την ασθένεια.
Pobuca
Πρόκειται για Spin-off της Sieben, έχει χρηματοδοτηθεί με 600.000 ευρώ από την Sieben αλλά και από Angel Investor και προσφέρει συγχρονισμό επαφών μεταξύ ομάδων. Πρόκειται μια απλή υπηρεσία αλλά εξαιρετικά χρήσιμη και χρηστική στο εταιρικό περιβάλλον.
Wappier
Είναι μια πλατφόρμα εύρεσης και προώθησης παιχνιδιών για Smartphones.
Ryde
Η ομάδα σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ιδεών CruiseInn και έχει σχεδιάσει μια πλατφόρμα διαχείρισης στόλου ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων για τις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα ένα εργαλείο εύρεσης αυτοκινήτων προς ενοικίαση για τους επισκέπτες.
Οι τέσσερις ομάδες που κέρδισαν υπηρεσίες cloud Amazon αξίας 5.000 ευρώ είναι οι: Vidavo, Wappier, Beagle και Stealth Chain ενώ Ryde και MEV ξεχώρισαν στο Roadtrip αφού επιλέχθηκαν για να κάνουν αίτηση συμμετοχής στον accelerator και incubator της Κρακοβίας, η δεύτερη στις Smart Cities.

Share