Menu

A+ A A-

Περιοδείες δημάρχων για την άμεση επικοινωνία

Την άμεση επικοινωνία με τους δημότες τους επιζητούν με πολλούς τρόπους όπως φαίνεται οι δημοτικές αρχές σε μια εποχή όπου η τοπική αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται σκληρά για να βρει το νέο της ρόλο στην κατανομή των αρμοδιοτήτων  και στην συνείδηση του κόσμου.
Οι δήμαρχοι ισχυρίζονται επισήμως ότι ο πολίτης νιώθει την Αυτοδιοίκηση τον κοντινότερο θεσμό εξουσίας προς αυτόν, αλλά τα φαινόμενα δείχνουν ότι αυτό έχει πολύ ατονική χροιά.

Κάποιοι δήμαρχοι επιχειρούν να επικοινωνήσουν  μαζικά με τους πολίτες τους σε μια εποχή έξαρσης του διαδικτύου μέσω συχνών News Letters και καθημερινών αναρτήσεων στα Social Media. Οι διεθνείς έρευνες όμως δείχνουν ότι τίποτα ακόμη δεν μπορεί να αντικαταστήσει την φυσική επαφή και την δυνατότητα άμεσου προφορικού διαλόγου.

Η Δημοτική Αρχή του Βύρωνα ξεκίνησε περιοδείες στους δρόμους της πόλης. Η πεμπτουσία των περιοδειών όπως αναφέρει το δελτίο τύπου– εκτός από την ενημέρωση των πολιτών για το τι έχει κάνει η δημοτική αρχή – είναι η άποψή τους. Οι προτάσεις τους για μια καλύτερη πόλη. Για αυτό το λόγο ο Δήμαρχος και τα μέλη της διοίκησης είναι κοντά στους ανθρώπους που κατοικούν ή εργάζονται στον Βύρωνα.
Η περιοδείες έχουν σκοπό να ακούσουν, να αφουγκραστούν, να συζητήσουν με τους πολίτες ο,τιδήποτε τους απασχολεί και αφορά τον Δήμο μας.
 Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυρίκης, Μιχάλης Καραγιάννης και Δημήτρης Κόκκαλης, επισκέφθηκαν εμπορικούς δρόμους και συζήτησαν με επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής για τα πεπραγμένα της διοίκησης, ενώ τα μέλη της, άκουσαν τις προτάσεις των πολιτών αλλά και τα αιτήματά τους.
Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε το πρόγραμμα 9 περιοδειών σε συγκεκριμένους δρόμους σε συγκεκριμένες ώρες.

Επίσης με επιτυχία συνεχίζονται οι περιοδείες 2017 του Δήμαρχου  Αγίας Παρασκευής Γ. Σταθόπουλου και της ομάδας της Δημοτικής Αρχής στις γειτονιές της πόλης μας για να επικοινωνήσουν και να ακούσουν τους κατοίκους.
Την παρελθούσα εβδομάδα ο Δήμαρχος πραγματοποίησε τρεις περιοδείες: Την Τρίτη 26/9 συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημ. Κονταξή, τη Δημοτική Σύμβουλο Μ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών και άλλους στην περιοχή της πλατείας Αρκαδίου-Μικράς Ασίας στον Τσακό, την Τετάρτη 27/9 συνοδευόμενος επίσης από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, στα Πευκάκια με αφετηρία τον παλαιό Ναό  Αγ. Αναργύρων και  την Παρασκευή 29/9 συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Γ. Βλάχο και τους Αντιδημάρχους Περιβάλλοντος Ι. Σιδέρη και Τεχνικών Έργων στην περιοχή της Πλατείας Αϊ Γιάννη.
Οι πολίτες αναφέρθηκαν σε σειρά προβλημάτων σχετιζόμενων με τη συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων, τους αθλητικούς χώρους, την καθαριότητα, το φωτισμό, τα όμβρια κ.α. που καταγράφηκαν από τη Δημοτική Αρχή ώστε να δοθούν λύσεις.
Την τρέχουσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν τρείς νέες περιοδείες του Δημάρχου:
Τρίτη 3/10:               Γωνία οδών Επτανήσου και Νεαπόλεως                                6:00μμ
Τετάρτη 4/10: Πλατεία Κοντοπεύκου 6:00μμ
Παρασκευή 6/10: Πλατεία Ύδρας 6:00μμ
Οι περιοδείες 2017 ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 9/10  στο «Κολυμβητήριο» (οδοί Επτανήσου και Μακεδονίας) στις 6:00μμ

Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός είναι το κυρίαρχο θέμα των Συνοικιακών Συνελεύσεων, που συνεχίζονται στον Δήμο Κηφισιάς.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τις Συνοικιακές Συνελεύσεις Γιώργος Τσούλος βρίσκονται στις γειτονιές της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης και καταγράφουν τα προβλήματα των πολιτών.
Ο κ. Θωμάκος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για την πορεία υλοποίησης του Συμμετοχικού Μιχάλη Καυγαλάκη ενημερώνουν τους πολίτες για την πορεία υλοποίηση των έργων του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, ενώ παραλαμβάνουν από τις επιτροπές των πολιτών τα προτεινόμενα έργα του νέου Συμμετοχικού Προϋπολογισμού.
Από την πλευρά του ο κ. Τσούλος ενημερώνει τους πολίτες για τα Συνοικιακά Συμβούλια όπου για την ανάδειξη των Συμβουλίων τους θα πραγματοποιηθούν εκλογές την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στον Δήμο μας.
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
Τρίτη 10/10/2017, ώρα 18.30, Αλώνια, 1ο Δημοτικό Σχολείο, Χρήστου Λαδά 18
Πέμπτη 12/10/2017, ώρα 18.30, Ν.Κηφισιά, (Ελαιών – Δρυμώνος), Γ΄ ΚΑΠΗ, Κηφισού & Αγραύλης
Παρασκευή 13/10/2017, ώρα 18.30, Κάτω Κηφισιά, 2ο Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο Κηφισιάς, Πυθαγόρα 2 & Όθωνος

Σε 6 Λαϊκές Συνελεύσεις συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγ. Δημητρίου για το 2018. Στις δημόσιες Διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 2 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2017, δόθηκε η ευκαιρία στους πολίτες του Αγίου Δημητρίου να εκφράσουν ερωτήσεις, απορίες, προτάσεις και ιδέες, ώστε το τελικό σχέδιο που θα συζητηθεί στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τελική του ψήφιση, να είναι το καλύτερο δυνατό για την πόλη.

Το πρόγραμμα των Λαϊκών Συνελεύσεων, που καλύπτουν διάσπαρτα τον Άγ. Δημήτριο, έχει ως εξής:

Δευτέρα 2-10-2017    • 2ο Γυμνάσιο     • Αργοστολίου & Λήμνου (πραγματοποιήθηκε)
Τρίτη 3-10-2017          • 3ο Δημοτικό Σχολείο    • Μητροπέτροβα & Καλλιφρονά
Τετάρτη 4-10-2017     • 4ο Δημοτικό Σχολείο    • Χατζηβασιλείου 1
Πέμπτη 5-10-2017      • 5ο Δημοτικό Σχολείο    • Ξάνθης 48
Παρασκευή 6-10-2017    • 6ο Δημοτικό Σχολείο    • Αγ. Δημητρίου 186
Δευτέρα 9-10-2017    • 9ο Δημοτικό Σχολείο    • Δωριέων & Κατσίμπα

Share