Menu

A+ A A-

Φαινόμενο ο απολογισμός ΚωνσταντάτουΣε γεγονός της Αυτοδιοίκησης μετατράπηκε ο απολογισμός του έργου της δημοτικής αρχής Κωνσταντάτου στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης αφού ο κόσμος γέμισε όχι μόνο το τεράστιο αμφιθέατρο Μ Θεοδωράκης και το μεγάλο φουαγιέ του, αλλά και έξω από αυτό, στην πλ. Δημαρχείου !

Σε μια εποχή όπου ο κόσμος αδιαφορεί και έχει τα δικά του προβλήματα, φαίνεται ότι η επικοινωνιακή πολιτική, το όραμα και το έργο του Κωνσταντάτου γίνεται κινητήριος δύναμη και ανατρέπει τα δεδομένα παραπέμποντας σαφώς σε άλλες εποχές.

Η εκδήλωση απολογισμού του δήμου  Ελληνικού Αργυρούπολης πρέπει να διερευνηθεί κοινωνικά.

Οπως γράφει και το Δελτίο Τύπου του δήμου:
Ηταν οι πολίτες του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, που μετέτρεψαν την εκδήλωση του 3ο Δημόσιου Απολογισμού της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Κωνσταντάτου σε μια ενθουσιώδη λαοθάλασσα γιορτής και δημοκρατίας!
Ηταν οι πολίτες του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, που με την παρουσία και τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις τους απέδειξαν, ότι ξέρουν να τιμούν και να ανταμείβουν έναν άκρως επιτυχημένο Δήμαρχο. Ενα φωτισμένο μυαλό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που στα τρία μόλις πρώτα χρόνια της θητείας του, απέδειξε ότι στην Τ.Α. υπάρχουν ηγέτες που διακρίνονται από την πλήρη συνέπεια λόγων και έργων τους, που έχουν οραματικό μυαλό, ανθρώπινο πρόσωπο , λιτό καθαρό και ειλικρινή λόγο και, κυρίως, έμπρακτη αγάπη προς όλους τους συμπολίτες τους!
Ηταν οι πολίτες του Δ¨. Ελληνικού – Αργυρούπολης , που αναγνωρίζουν με τον πλέον εμφαντικό και ηχηρό τρόπο στο πρόσωπο του Γιάννη Κωνσταντάτου και των στελεχών της διοίκησής τους, τους αναγεννητές του πρώην τελματωμένου δήμου τους, που για την Τ.Α. αποτελούσε μέχρι πριν 3 χρόνια παράδειγμα προς αποφυγή, ενώ σήμερα αποτελεί τρανό παράδειγμα προς μίμηση!
Με 185 έργα και δράσεις σε όλους τους τομείς και για όλους τους δημότες κάθε ηλικίας, που άλλαξαν την πόλη, που σήκωσαν το "γκρίζο" πέπλο της μιζέριας και της υποβάθμισης, που ακούμπησαν το χέρι της φροντίδας εκεί που υπήρχε εγκατάλειψη και παραίτηση.
Εργα που μετέτρεψαν τον πρώην ελλειμματικό Δήμο σε πλεονασματικό και εκτόξευσαν το τεχνικό του Πρόγραμμα προς όφελος των δημοτών κατά 1.400%, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο τρόπο κάθε δημόσιο ή/και ιδιωτικό πόρο, ενώ παράλληλα κινητοποίησαν πλήρως το – πρώην απαξιωμένο από την τέως διοίκηση - στελεχιακό δυναμικό του Δήμου !!
Έργα που σε μελέτη-έρευνα του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου κατέταξαν το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης μέσα στην πρώτη δεκάδα των δήμων της χώρας για τις υποδομές και τις παροχές στους δημότες του και, επίσης, του έδωσαν το χρυσό βραβείο για το νέο Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο 12 στρεμ. της Ανεξαρτησίας.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το Μάρτιο θα γίνει το 3ο Συνέδριο της παράταξής-κινήματος του "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ", ότι θα γίνει "άνοιγμα" και προς άλλους χώρους, και εκλογή εκ νέου, του επικεφαλής της παράταξης, που θα την οδηγήσει σε νικηφόρο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές. Αλλη μια καινοτομία συμμετοχής που λειτουργεί στο δήμο Αργυρούπολης  - Ελληνικού
Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Κωνσταντάτος δήλωσε σε προσωπική του ανάρτηση στο διαδίκτυο που επισης χρησιμοποιεί με μεγάλη τέχνη:
«Σας ευχαριστώ ολόψυχα για την τιμή !Αισθάνομαι συγκλονισμένος από την τιμή που μας έκαναν εχθές εκατοντάδες δημότες μας στον Απολογισμό της Διοίκησης μας.
Ήταν προσωπικά για μένα μια συγκινητική βραδιά! Πολύς κόσμος έμεινε δυστυχώς έξω στην πλατεία του Δημαρχείου και άλλος που παρακολούθησε την παρουσίαση στην οθόνη, στο φουαγιέ. Είχαμε πολλές δεκάδες καρέκλες εντός και εκτός του «Μίκης Θεοδωράκης», αλλά επικράτησε το αδιαχώρητο.
Σας ευχαριστώ ολόψυχα φίλοι μου για την τιμή και την αγάπη σας σε μια εποχή που ο κόσμος απέχει από τα κοινά .
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ πως θα συνεχίσουμε αμείωτα τον αγώνα για την πόλης μας».

Μερικά από τα έργα που έγιναν:
- Ανακαινίστηκαν 32 σχολικά προαύλια και μέχρι το τέλος της θητείας θα ανακαινιστούν όλα.
- Συντηρήθηκαν τα σχολικά κτίρια του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.  
- Ανακαινίστηκαν και πιστοποιήθηκαν 28 παιδικές χαρές. Ήρθαν στο Δήμο χορηγίες ύψους 600.000 ευρώ.
- Ανακαινίστηκαν και φωτίστηκαν οι πλατείες της πόλης.
- Ανακαινίστηκαν  12 Γήπεδα στις γειτονιές  και αντικαταστάθηκαν όλες οι μπασκέτες που ήταν τοποθετημένες από τη δεκαετία του ’80.
- Κατασκευάστηκαν 2 υπερσύγχρονα γήπεδα 5χ5 με προδιαγραφές ΦΙΦΑ, ενώ παράλληλα, ετοιμάζονται ακόμα τρία γήπεδα 5χ5 στις οδούς Μιλήτου, Τριπόλεως και στο Οικογενειακό Πάρκο Αγ. Παρασκευής.
- Ανανεώθηκε ο στόλος οχημάτων για την υπηρεσία καθαριότητας ο οποίος βρισκόταν σε λειτουργία από το 2002.
- Δημιουργήθηκε η Δημοτική Συγκοινωνία η οποία καλύπτει όλη την πόλη με 3 γραμμές και δωρεάν μετακίνηση για τους δημότες.
- Έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στο βουνό. Ξαναλειτούργησε η λίμνη, καθαρίστηκαν τα παλιά μονοπάτια, φυτεύτηκαν 3.000 δέντρα, δημιουργήθηκαν βοτανόκηποι, και χώροι αναψυχής για τους πολίτες.
- Εγκαταστάθηκαν σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ καινούργια συστήματα δασοπυρόσβεσης με 200 υδροβόλα που καταβρέχουν συνεχώς το βουνό μας μέσα από την γεώτρηση της οδού Κιάφας.
- Δημιουργήθηκε το Σώμα Εθελοντών το οποίο με τη συνεχή παρουσία του και τις περιπολίες κάθε καλοκαίρι, είναι ο “φύλακας άγγελος” του δάσους.
- Ανακαινίστηκε το παλιό σήμα της Ολυμπιακής με την ευχή να γίνει η σημερινή Ελλάδα και πάλι η Ελλάδα των πέντε ηπείρων και των επτά θαλασσών όπως ήταν, όταν η Ολυμπιακή Αεροπορία πετούσε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ενα πολύ πλούσιο έργο αν συνυπολογίσει κανείς την τακτοποίηση των οικονομικών που βρίσκονταν  σε άθλια κατάσταση το οποί ο σίγουρα δίνει μια μεγάλη κοινωνική δυναμική στο δήμαρχο. Είναι όμως μόνο αυτό ή ο δήμαρχος έχει κι άλλο μυστικό όπλο για να κινητοποεί τόσο κοσμο;
Κι άλλοι δήμαρχοι έχουν πλούσιο έργο, δεν κάνουν όμως έτσι οι δημότες τους! 

Share