Menu

A+ A A-

Και ο μεγάλος νικητής… Κουνέλι στιφάδο!

Το κουνέλι στιφάδο, τα τυροπιτάκια κουρού και τα ψητά κυδώνια… έκλεψαν τις εντυπώσεις αλλά και τα πρώτα βραβεία στον πρώτο Διαγωνισμό Μαγειρικής για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.
Έμπειρες νοικοκυρές, μέλη των τριών Κ.Α.Π.Η. Αγ. Παύλου έβαλαν όλο το μεράκι και τη μαεστρία τους στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική και δημιούργησαν 25 ξεχωριστά πιάτα, τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση. Το Γ΄ Κ.Α.Π.Η. Αγ. Παύλου άρχισε να μοσχοβολά από νωρίς το απόγευμα με τα αρνάκια, τα ντολμαδάκια, το μουσακά, τις χορτόπιτες, τα ραβανί και πολλές ακόμα παραδοσιακές συνταγές να πρωταγωνιστούν, να εντυπωσιάζουν και να… ανοίγουν την όρεξη.
Τον δύσκολο ρόλο του κριτή για την καλύτερη συνταγή και εκτέλεση είχε η σεφ, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος Κική Εμμανουηλίδου, η οποία δήλωσε εντυπωσιασμένη τόσο για τις γεύσεις που δοκίμασε όσο και για το οπτικό αποτέλεσμα. Όπως ανέφερε η σεφ, «είμαι πραγματικά έκπληκτη και ενθουσιασμένη με όλες τις συνταγές. 25 εξαιρετικά πιάτα, εύγευστα κομψοτεχνήματα, που συναγωνίζεται το ένα το άλλο όχι μόνο σε νοστιμιά αλλά και σε παρουσίαση», ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η πρότασή της «να εκδώσει ο δήμος ένα βιβλίο με τις νικήτριες συνταγές του Διαγωνισμού από τις μαγείρισσες-μέλη των Κ.Α.Π.Η. και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων και να το μοιράσει στους δημότες», πρόταση που έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη.

«Θα το θυμόμαστε για καιρό…»
Οι τρεις κατηγορίες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι συμμετέχουσες ήταν τα φαγητά, οι πίτες με σπιτικό φύλλο και τα γλυκά. Τα βραβεία σάρωσε το Β΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου-Ευαγγελίστριας, καθώς και οι τρεις νικήτριες είναι μέλη του. Το πρώτο βραβείο κέρδισε το κουνέλι- στιφάδο της Φανής Καρρά, το δεύτερο βραβείο δόθηκε στα τυροπιτάκια- κουρού της Τάνιας Αντωνιάδου, ενώ η Δέσποινα Τσίμτσιου παρέλαβε το τρίτο βραβείο για τα ψητά της κυδώνια, ενώ σε όλες τις συμμετέχουσες δόθηκε βεβαίωση συμμετοχής.
Οι νικήτριες, τις οποίες βράβευσαν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ελένη Αντωνιάδου και η Τοπική Σύμβουλος Αγ. Παύλου Κατερίνα Παπατάκη, κέρδισαν από ένα βιβλίο της σεφ για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και το ταλέντο τους. Επιπλέον, η πρώτη νικήτρια κέρδισε δωρεάν καθημερινή μεταφορά σε παραλία της Χαλκιδικής για δύο άτομα και διάστημα τριών εβδομάδων, την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ η δεύτερη και η τρίτη νικήτρια κέρδισαν δωρεάν συμμετοχή δύο ατόμων σε όλες τις μονοήμερες εκδρομές του δήμου, εντός του 2018.
«Λατρεύω τη μαγειρική και την ενασχόληση με την κουζίνα, είναι το καλύτερο πράγμα για μία γυναίκα και το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση και φαντασία», σημείωσε η νικήτρια Φανή Καρρά, συμπληρώνοντας ότι «ο διαγωνισμός ήταν μία πολύ ευχάριστη και δημιουργική συγκέντρωση που θα θυμόμαστε για καιρό». Για μία «ευχάριστη και πρωτοποριακή πρωτοβουλία» έκανε λόγο και η εκπρόσωπος του Γ΄ Κ.Α.Π.Η. Αγ. Παύλου Λίτσα Παπαδοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα μέλη είναι ενθουσιασμένα και ζητούν από τώρα να το επαναλάβουμε».
Τον διαγωνισμό ακολούθησε ένα μεγάλο, πολύχρωμο τραπέζι, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα νόστιμα φαγητά, τις πίτες και τα γλυκά και αντάλλαξαν συνταγές.
«Χαιρόμαστε να φέρνουμε με κάθε μας δράση το χαμόγελο, τη ζωντάνια και τη χαρά της δημιουργίας στα τόσο ταλαντούχα κορίτσια και αγόρια των Κ.Α.Π.Η. μας», τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος ανέλαβε μαζί με την σεφ τον... προνομιακό ρόλο του «δοκιμαστή» των συνταγών και διαβεβαίωσε ότι ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός, «ο Διαγωνισμός Μαγειρικής εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτατου και διαρκώς ανανεούμενου πλέγματος δράσεων και εκδηλώσεων για τη ψυχαγωγία των μελών των Κ.Α.Π.Η. του δήμου μας, όπου ο ενθουσιασμός και η μεγάλη συμμετοχή είναι παραπάνω από έκδηλα».
Να σημειώσουμε ότι μετά τα Κ.Α.Π.Η. Αγ. Παύλου, ο διαγωνισμός για την αναζήτηση της καλύτερης συνταγής θα μεταφερθεί στο Κ.Α.Π.Η. Πεύκων στις 9 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν τα Κ.Α.Π.Η. της Νεάπολης (στο Β΄ Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης, στις 16 Νοεμβρίου) και τα Κ.Α.Π.Η. Συκεών (στο Γ΄Κ.Α.Π.Η. Συκεών, στις 23 Νοεμβρίου), με κοινή ώρα έναρξης τις 5:30μ.μ..

Share